Na šta obratiti pažnju kada tražite smeštaj sa decom

Related Articles

Putovanja sa decom su često zahtevna, jer destinaciju, smeštaj i aktivnosti treba da prilagodite upravo njima. Srećom, najveći broj atraktivnih turističkih destinacija ima veliku ponudu kvalitetnog smeštaja, pre svega apartmana. Vrlo lako možete pronaći onu opcija koja najviše odgovara vašoj porodici. Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju pri odabiru smeštaja ukoliko ste se na odmor zaputili sa decom.

#1 Izdvojena soba za decu

Kako bi putovanje prijalo i roditeljima i deci, trebalo bi obezbediti komforan smeštaj u kome će svako imati svoj prostor. Zato se fokusirajte na apartmane koji imaju opremljene dečije sobe, a ukoliko sa sobom vodite bebu, naglasite krevetac kao jednu od obaveznih stavki koje apartman mora da ima. Ne zaboravite da se raspitate da li ima ogradice za krevetac i posteljine u apartmanu, kako bi boravak bio maksimalno komforan i vašoj bebi i vama.

Nešto starija deca nisu tako zahtevna kao bebe u pogledu traženja smeštaja. Ukoliko vaša deca već imaju nekoliko godina, dovoljno je da ih smestite u udobnu sobu u kojoj će moći ga gledaju crtane filmove i uživaju.

Smeštaj sa decom

#2 Položaj apartmana i lift

Ukoliko postoji takva mogućnost, birajte apartmane koji su okrenuti ka parkovima i mirnijim površinama, kako biste se poštedeli buke i smoga sa ulice. Većina savremenih apartmana uglavnom pruža odličnu izolaciju uz maksimalan komfor. Ipak uvek je prijatnije kada kroz prozor možete da vidite parkove, zelenilo i mirnije ulice u odnosu na bučne delove grada.

Smeštaj sa decom

Osvetljenost apartmana je takođe važna, prvenstveno u dečijoj sobi, a ukoliko imate i lep pogled sa prozora ili čak raskošnu panoramu grada, vaš boravak u ovakvom smeštaju će sigurno biti prijatniji. Svaki moderan smeštaj u višespratnicama uglavnom ima liftove, ali za svaki slučaj proverite ovo pre nego što rezervišete apartman. Sigurno ne želite da dečija kolica i dodatne stvarčice sami prenosite do smeštaja.

#3 Prostor za igru u apartmanu

Putovanja obično podrazumevaju mnogo obilazaka i hodanja, dok se apartmani koriste kako bi se prespavalo njima. Ovo ne mora da važi ukoliko putujete sa decom. Deci je nekada naporan tempo odraslih. Iz tog razloga roditelji se često na putovanjima prilagođavaju najmlađima, koji ne vole rano da ustaju. Ali zato uživaju u većernjoj igri sa roditeljima. Sve ovo zahteva određen komfor i prostor za najmlađe, a apartmani često nude i zanimljive sadržaje za decu, pa se raspitajte i za ovaj segment prilikom pretrage smeštaja.

Smeštaj sa decom

#4 Blizina centra grada i prodavnica

Dobra lociranost apartmana je uvek važna, a naročito kada u njemu boravite sa malom decom. Kada vam zafali sastojak za ukusnu večeru ili deca požele sladoled, bićete srećni što sve možete da nabavite preko puta apartmana ukoliko izaberete dobro lociran smeštaj. Takođe, važne znamenitosti i atrakcije svake destinacije su smeštene u njenom širem centru grada, pa je najbolje iznajmiti smeštaj tamo gde vam je sve na dohvat na ruke. Uživanje će biti veće ako više vremena provodite u istraživanju i pešačenju, umesto u automobilu ili gradskom prevozu.

 

#5 Okruženje – park i igrališta za decu

Igrališta i već pomenuti parkovi su veliki plus kod određenih apartmana. Iz razloga što u svakom trenutku možete uživati sa decom u svim sadržajima koje igrališta podrazumevaju. Zato je važno da prilikom izbora apartmana za boravak u nekom gradu proverite i njegovo okruženje. Te blizinu svega što vam potencijalno može zatrebati.

Ovo su glavne stavke na koje treba da obratite pažnu pri rezervaciji smeštaja, kada putujete sa decom. Ne zaboravite da proverite sadržaj apartmana. Isto tako i njegovu pozicioniranost u odnosu na glavni sadržaj koji želite da obiđete na destinaciji i blizinu dečijih igrališta i prodavnica.

Boravak u drugom gradu sa najmlađima može delovati komplikovano zbog svih njihovih potreba. Ali ukoliko se udobno smestite u odgovarajući apartman, vaše boravak na određenoj destinaciji će dobiti odličnu bazu. Uživanje je tada zagarantovano i za roditelje i za decu.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories