Jezivi hoteli u Škotskoj

Related Articles

Jezivi hoteli u Škotskoj? Istorija Škotske je jako uzbudljiva, jer je Škotska pročičkana zamkovima i misterioznim ruševinama svuda okolo. Neki stari zamkovi su danas interesantni hoteli, a mnoge od njih prate zastrašujuće priče.

Predstavljamo vam hotele iz pakla, a ko boravi u njima zaslužuje medalju za hrabrost.

Jezivi hoteli u Škotskoj

Jezivi hoteli u Škotskoj
Jezivi hoteli u Škotskoj – The Drovers Inn

The Drovers Inn, Inverarnan

Drovers Inn datira iz davnih 1700-ih godina i važi za jedan od najpopularnijih pabova u Škotskoj. Na jednom od zidova paba se nalazi grozan portret devojčice koja je umrla od velikih boginja u vreme kad je odsela u sobi br. 6.

Ljudi koji su odsedali u ovoj sobi su tvrdili da su ih noću budila jaka svetla u sobi, dok jedan par tvrdi da ih je “nešto” fotografisalo dok su spavali, a njihova vrata su bila zaključana.

PROČITAJTE: DRVO KOJE HODA – MIT ILI ISTINA

Jezivi hoteli u Škotskoj

Cathedral House Hotel, Glasgow

Priča o pojavljivanju duhova je redovna pojava u ovom istorijskom hotelu izgrađenom 1877. godine. Prvenstveno je bio centar za rehabilitaciju žena zatvorenika. Dečiji koraci često se čuju na praznom tavanu a stolice se same pomeraju po sobama. Srećom pa hotel ima viski bar u prizemlju gde možete smiriti svoje živce.

Jezivi hoteli u Škotskoj

Airth Castle, Stirlingshire

Ovaj dvorac sa kupolama datira iz srednjovekovnog perioda i za njega se govori da ga proganja niz duhova. Misteriozni koraci se reovno čuju na stepeništu koje se ne koristi i uvek je zaključano, a nedavno se pojavila zelena figura žene na slici koju su gosti napravili u ovom hotelu. Rezervaciju boravka možete potvrditi u jednoj od prostorija na najvišem spratu, koju proganja duh dadilje i dece koja su tu umrla u požaru.

Jezivi hoteli u Škotskoj

Dornoch Castle, Sutherland

S obzirom da je sagrađen 1500-ih godina, ovaj zamak je prvobitno bio škola. Nako toga se koristio kao zatvor, a sada je hotel. Govori se da ga progoni duh lopova pod nazivom Andrew McCornish koji je pogubljen zbog krađe ovaca. Godine 1922, novi vlasnik dvorca se pojavio i otvorio hotel, ali nije uspeo da se otarasi nezvanog gosta.

Jezivi hoteli u Škotskoj

Craigston Castle, Aberdeenshire

Najgore mesto u ovom zamku je crvena soba koja se nekada koristila kao dečija soba stare porodice Urquhart. Nakon što je početkom 1900-ih godina episkop ovog mesta izvršio egzorcizam u ovoj sobi, počele su da se dešavaju čudne stvari. Posetioci su zabeležili na svojim fotografijama čudne figure na stepeništu, a da ne pominjemo misteriozne zvukove koji često dopiru iz crvene sobe.

Jezivi hoteli u Škotskoj

Balcardine Castle, Oban

Vlasnici ovog zamka iz 17. veka prijavili su da se gosti koji odsedaju u sobi za nepušače često bude noću i osećaju kao da neko sedi na njima. Drugi su osetili negativno prisustvoi videli čudno svetlo koje pluta po sobi. Primećena je i crna figura koja sedi na velikoj stolici u holu.

Jezivi hoteli u Škotskoj

Traquair House, Innerleithen

Traquair datira iz 1107. godine i ovo je najstarija stalno naseljena kuća u Škotskoj. Kuću su posetili isterivači duhova nakon što je baštovan video damu u staromodnoj odeći da prolazi kraj njega i nakon toga je prošla kroz zatvorenu kapiju ambara i nestala.

Ako želite da boravite u ovoj prekrasnoj istorijskoj građevini, možete rezervisati vaš smeštaj preko Airbnb-a: LINK,  samo nemojte reći da vas nismo upozorili na neke stvari.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories