Priuštite vreme za sebe u Terme Park Laško, jednom od najmodernijih termalnih centara u zemlji. Uživajte opuštajući se u smirujućoj termalnoj vodi, ispod čarobne i jedinstvene staklene kupole, izbacite otrove iz tela i opustite um u tematskim saunama koje pričaju priču Laškog.

Terme Park Laško – Bazeni

Kupanje u laškoj termalnoj vodi okrepljuje, revitalizuje i detoksikuje telo. Već su iz istorije poznati terapijska dejstva naše prirodne termalne vode koja deluje povoljno na čitav organizam. Glavna svojstva Termalnog centra jesu raznolike i inspirativne vodene relaksacije ispod veličanstvene staklene kupole koja umnožava sunčeve zrake a večernje trenutke čini magičnim.

Pod staklenom kupolom na raspolaganju su:

 • bazen s talasima (31°C),
 • rekreaciono-masažni bazen s vodopadima i podnim izvorima (32°C),
 • brza reka (32°C),
 • dečji vodeni park (32°C),
 • tri whirlpoola iznad bazena (34°C),
 • Kneippov kutak,
 • Na vanjskim površinama na raspolaganju su:
 • rekreativno-masažni bazen povezan s unutrašnjim bazenom (32°C),
 • bazen za plivanje (26–27°C),
 • bazen za decu (32°C),
 • kristalni bazen (32–34°C),
 • vodeni spust.

Terme Park Laško

Terme Park Laško – Saune

Sauna centar se prostire na 675 m2, a u njemu možete posetiti sedam sauna, izgrađenih u savremenom stilu s dodirom istorije Laškog. Na usluzi su saune u obliku kuće iz kozjanske regije, s elementom vatre i spoljna sauna Kristal, parna sauna u obliku kotla za varenje piva, infracrvena sauna u obliku voza, Laconium sauna s ukusom lipe i sauna Sanarium. Pored sauna nalaze se mali rashladni bazen i bazen s grejanom termalnom vodom i mlaznicama.

Terme Park Laško

Vrste sauna

Finske saune

Koristeći finsku saunu jačamo imunološki sistem, sprečavamo virusne i bakterijske bolesti, stimulišemo metabolizam, poboljšavamo raspoloženje i osiguravamo fizičko i mentalno opuštanje. Finska sauna Vatra ima karakteristike tog prirodnog elementa, sauna Kuća je u obliku stare seoske kuće iz kozjanske regije. U finskoj sauni Kristal sauna majstori izvode programe vrtloženja vazduha.

Osim toga u peći ove saune nalazi se mineral jadeit, od kojeg nastaje žad. Ovaj mineral ima vrlo visok kapacitet skladištenja toplote, što znači da polivanje žada vodom stvara vrlo finu i kvalitetnu paru. Para je laka, disanje mnogo lakše, a dodatno se iz mineralne stene izlučuju male količine ferita i silikatne kiseline koje imaju pozitivno dejstvo na pH vrednost kože i sluzokože sistema za disanje.

Terme Park Laško

Klasična finska sauna Vatra (temperatura: 85–95°C, vlažnost: 10–15%)

Velika finska sauna Kristal (temperatura: 85–95°C, vlažnost: 10–15%)

Klasična finska seoska sauna (temperatura: 85–95°C, vlažnost: 10–15%)

 

Parna sauna Kotao (temperatura: 45°C, vlažnost vazduha: 100%)

Tursko kupatilo ili parna sauna je vrlo delotvorna kod opuštanja mišića i čišćenja kože jer se pomoću pare otvaraju pore. Vlažnost vazduha ima blagotvorno dejstvo na disajni i imunološki sistem.

Terme Park Laško

Infracrvena sauna (temperatura: 45–50°C, vlažnost: 10–15%)

Deluje dubinski i tako zaista dobro zagreje naše telo. To smanjuje umor, opušta um, ublažava stres, povećava vitalnost, fizičku i psihičku ravnotežu i poboljšava elastičnost kože. Oštećeni mišići i ligamenti brže zaceljuju zbog dubinskog dejstva toplote. Zato što povećanje broja otkucaja srca i protoka krvi prema srcu nije tako visoko kao u turskoj i finskoj sauni, ova vrsta saune sigurnija je za ljude sa srčanim problemima.

 

Laconium (temperatura: 40°C, vlažnost: 10–15%)

Laconium sauna namenjena je postepenom i ugodnom zagrevanju tela, što dovodi do povećanog znojenja, a time i čišćenja i detoksikacije organizma. To je blagi oblik finske saune, blagotvorno deluje na srce i podstiče krvni pritisak, a konačni efekat jeste osećaj svežine i dubokog duševnog i telesnog opuštanja.

Terme Park Laško

Sanarium Aquavia (temperatura: 55–60 °C, vlažnost: 35–50%)

Sanarium je sauna s nižom temperaturom i sa manje vlage, blagotvorno deluje na telo, otvara pore, a posebno je pogodna za ljude koji imaju problema sa zadržavanjem vode u telu. Sanarium predstavlja ugodnu kombinaciju finske i parne saune i stvara osećaj kao da smo u tropskoj šumi.

 

Ostala ponuda u saunama:

 • tuševi doživljaja (namenjeni opuštanju raznim mlazovima vode)
 • hladni bazen (nakon saune preporučuje se hladna kupka kojom jačate otpornost tela)
 • topli bazen s elementima za masažu (za relaksaciju tela u termalnoj vodi)
 • odmorišta (tri unutarnja odmorišta s ležaljkama i otvoreni bazen na sunčanoj terasi)

Terme Park Laško

Bazeni – Zdravilišče Laško

Tradicija zdravlja i opuštanja u lečilištu Laško neguje se već više od 160 godina. Zaustavite vreme na sat ili dva i odmorite svoje telo. U saunama ćete detoksikovati svoje telo, a u bazenu će Vas pozitivan naboj termalne vode ispuniti novom energijom.

Uverite se u lekovitu, tajanstvenu snagu naših termalnih izvora, opustite stanje uma i tela u predivnom svetu Sauna centra. Plivanje, podvodna masaža, vodena rekreacija ili opuštanje na toplim sunčevim zracima na terasi spoljnog bazena jesu trenuci koje možete doživeti kod nas.

U unutrašnjem kompleksu na raspolaganju su:

 • terapeutski bazen (32°C),
 • masažni bazen (34°C),
 • dečji bazen (34°C),
 • Kneippov kutak.

Na spoljnim površinama na raspolaganju je:

 • rekreaciono-masažni bazen (32–34°C).

Program animacije na bazenima:

 • 30: rekreacija u vodi,
 • 30: aquaerobic.

 

Terme Park Laško – O termalnoj vodi

Lekovita svojstva vode Laško tokom poslednjih deset vekova pokazuju se pri upotrebi vode u svrhu lečenja balneoterapijom, a istraživanja su pokazala da je voda Laško isto tako pogodna i za piće.

Izvor vode

Voda Laško dolazi iz dubine od 160 metara i po sadržaju minerala je akratotermna alkalna kalcijum, magnezijum, natrijum-hidrogen karbonatna voda, temperature 32–35 stepeni Celzijusa.

Lekovita svojstva i umirujuća dejstva

Pozitivna dejstva vode

Sastav vode Laško i oblik njenih kristala pokazuju da termalna voda zrači jakom životnom energijom, imajući pozitivno motivišuće dejstvo na ljude, korisno deluje na psihu i ravnotežu između tela i duše. Svojim podražajima deluje na balansiranje i jačanje organizma. Voda pomaže kod čišćenja tela, smanjuje njegovu kiselost, deluje blago laksativno, poboljšava biološku okolinu ćelija i komunikaciju između njih.

Termalna voda ima temperaturu izvora od 32 do 34°C, što znači da naša voda ne zahteva puno kako bi se postigla temperatura tela koja je najidealnija za termalnu vodu. Svojom umirujućom toplinom ublažava bolove i omogućava lakše kretanje.

Pijenje termalne vode

Termalna voda Laško u mnogim istorijskim periodima pomagala je ljudima na putu do zdravlja i wellnessa kao i dejstva koje dokazuje Thermana dugogodišnjim iskustvom u lečenju i održavanju zdravlja. Lekovita svojstva vode Laško tokom poslednjih deset vekova pokazuju korišćenje vode u terapijske svrhe balneoterapijom.

Lečenje termalnom vodom i peloidom, koji ublažava bol, grčeve mišića, poboljšava pokretljivost zglobova i isceljuje telo, jača odbrambenu sposobnost organizma.

Sastavni deo lekovitih postupaka s termalnom vodom jesu:

 • termalne kupke,
 • terapijske vežbe u termalnoj vodi
 • vežbanje u posebnoj Hubbardovoj kupki,
 • masaže podvodnim mlazovima vode,
 • biserne kupke s dodatim lekovitim biljem,
 • Kneippovi vodeni putevi.

Balneoterapija – Terme Laško

Zbog svojih pozitivnih i podsticajnih svojstava, termalna vode Laško preporučuje se i za piće. Svako može da pije termalnu vodu Laško po vlastitom nahođenju. Preporučujemo za piće do 2 litre vode dnevno. Količina vode mora biti podeljena na manje doze po 2 dl tokom celog dana. Vodu pijemo u malim gutljajima i pre nego što je progutamo, neko vreme zadržavamo u ustima.

Mesta sa termalnom vodom za piće

U sklopu Thermane nalaze se dva posebna mesta na kojima može da se pije termalna vode: prvo u hotelu Zdravilišče Laško pored kafića, a drugo u prolazu hotela Thermana Park Laško. Voda je besplatna, i na oba mesta naći ćete čaše za jednokratnu upotrebu.

Flaše i čaše s termalnom vodom

Na recepcijama hotela Thermana možete kupiti staklenu flašu i čaše s logotipom Thermane i poneti ih kući gde će Vas podsećati na dane provedene u ovom termalnom raju. Njih možete pokloniti svojim najdražima ili ih iznenaditi izvorom zdravlja u kućnom okruženju – flašom napunjenom termalnom vodom Laško.