Spa tretman u gondoli

1008

Spa tretman u gondoli je jedna od atrakcija koje možete probati u Veneciji. Osmislio je poznati spa centar hotela Cipriani. Ova masaža u gondoli je ubrzo postala vrlo poželjan način uživanja duž venecijanskih kanala.

Hotel Cipriani ima Wellness centar po imenu Casanova u kom možete rezervisati vožnju gondolom i masažu i jednom paketu. Cena nije mala, bićete „lakši“ za par stotina eura kada se masaža završi, ali vožnja kroz Veneciju gondolom sa masažom u isto vreme i nije za one sa slabim srcem i tankim novčanikom.

Jedno od očiglednih pitanja koje vam pada na pamet je: „Hoće li me videti turisti sa ostalih gondola u toku moje masaže?“  Odgovor na to pitanje leži u vašem koeficijentu saglasnosti. Na kraju krajeva, hotel Cipriani je u Veneciji, a ne u Vegasu. Njegovi maseri i ostalo osoblje su obučeni da budu duskretni.

Spa tretman u gondoli

Spa tretman u gondoli
Spa tretman u gondoli

U proseku, standardne vožnje gondolom traju oko 30 minuta. Nova „Gondolska masaža“ u Hotelu Cipriani, jednom od najboljih hotela na svetu, nudi 40-minutnu masažu u modifikovanim gondolama koja se fokusira na leđima, ramenima, vratu i licu. Tretman se pretežno izvodi onda kada gondola plovi venecijanskom lagunom.

Čamac vozi gondolijer, a posebno obučeno osoblje daruje vam diskretnu i vrlo prijatnu masažu. Donji delovi tela su sve vreme pokriveni, a pritom i sakriveni od pogleda unezverenih turista koji sa velikih krstarećih brodova bez daha gledaju u ovaj prizor koji i njih opčinjava.

Specijalno dizajnirana matica obuhvata oblik gondole za udobnost. Hotelski terapeuti Casanova Spa su napravili specijalno ulje bogato vitaminom E i F sa visokim zaštitnim sredstvom za zaštitu od sunca. Preparati sadrže ulje od kafe i mleka od breskve – da zaštite kožu pod suncem. Iskustvo se završava masažom stopala i mogućnošću da se opustite u vrtu hotela sa ledenim čajem ili čašom hladnog sivog Pinoa.