Rimske terme – Iskusite užitke starih Rimljana

Related Articles

Rimske terme smeštene su na reci Savinja, udaljenje oko 20 km od Celja. Pod obroncima visokog Stražnika iz dolomitskih stena izvire termalna voda, a isceljujuću moć ovih prirodnih izvora primenjivali su još stari Rimljani, koji su prvi izgradili bazene.

Ovde ćete ojačati svoje telo i duh kroz programe centara koji prate filozofiju starih Rimljana: Zemlja sauna Varinia, Fitness centar Spartakus.

Rimske terme – Više od 2000 godina tradicije

U Rimskim termama koje se nalaze u jednom od najlepših mesta u Sloveniji, u Rimskim Toplicama, rukom pod ruku koračaju bogata tradicija i savremene turističke usluge.

Priuštite sebi odmor od svakodnevne žurbe i obaveza. Vratite se suštini: umirujuća priroda, zdravlje, blagostanje i opuštanje. U prekrasnom okruženju Rimskih termi predajte se užicima u lekovitoj vodi iz dubina i vratite se u pravi rimski raj.

Rimske terme

Već su stari Rimljani bili svesni lekovitih sastojaka termalne vode, jer su već 39 p.n. e. na mestu gde se danas rasprostiru Rimske terme izgradili prve bazene sa toplom i hladnom vodom.

Prolazili su vekovi, a popularnost izvora sa čudesnom vodom sve je više rasla. Ovde su dolazili članovi kraljevskih porodica u uverenju da su otkrili čudesan lekoviti izvor.

Terme su dugo bile dostupne samo pripadnicima viših slojeva i visokim vojnim oficirima, a tek su u poslednjih nekoliko godina dostupne svakome ko želi isprobati njihove lekovite učinke.

PROČITAJTE: AQUAWORLD RESORT BUDIMPEŠTA

Rimske terme

Istraživanja su dokazala da je akrotermalna voda u Rimskim termama po sadržaju hemijskih elemenata koji blagotvorno utiču na ljudsko telo jedna od najbogatijih u Sloveniji. Na dobro stanje coveka pozitivno deluju i okruženje u kojem se lečilište nalazi, kristalno čist vazduh i bajkovit krajolik netaknutih šuma.

Rimske terme

Termalna voda

Termalna voda u Rimskim termama jedna je od najbogatijih i najlekovitijih u Sloveniji. Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz Amalijina izvora ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C.

Wellness

Prepustite se uživanju kao što su uživali stari Rimljani. Bazeni su osmišljeni po uzoru na rimska kupatila, ispunjeni lekovitom termalnom vodom, a prostiru se na 450 m2. Na raspolaganju su vam unutrašnji i spoljašnji panoramski bazen, kao četiri unutrašnja i tri spoljašnja masažna bazena sa ležaljkama za odmaranje.

Potražite svoj unutrašnji mir u Zemlji sauna Varinia, gde su vam na raspolaganju rimska, finska, turska i infracrvena sauna.

Rimske terme

Rimska sauna

Vratite se u vreme slavnih rimskih kupatila, poznatih po svojoj blagoj aromi koja blagotvorno deluje protiv stresa.
Temperatura: 40-50°C
Pozitivni učinci: bolja cirkulacija krvi, više energije za lečenje i izlečenje, smanjuje nivo stresa.

Finska sauna

Posetite najpoznatiju vrstu sauna na svetu i uživajte u brojnim pozitivnim učincima.
Temperatura: 80-100°C
Pozitivni učinci: jačanje imunološkog sistema, sprečavanje zaraznih bolesti, ubrzavanje metabolizma, poboljšava raspoloženje, mentalno opuštanje.

Rimske terme

Infracrvena sauna

Možete je koristiti kao zagrevanje pre vežbanja, zbog vlažnosti do 50% pomaže i u održavanju prirodne lepote i zdravlja.
Temperatura: 40-60°C
Pozitivni učinci za lepotu: pomaže kod mršavljenja, ubrzava razgradnju celulita, bolja cirkulacija krvi, usporava staranje.
Pozitivni učinci za ublažavanje boli: pomaže kod različitih vrsta glavobolja, boli u leđima, napetosti, bolesti kože, jačanje imunološkog sistema, sprečavanje zaraznih bolesti.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories