Low cost avio kompanije

993
Low cost avio kompanije

Low cost avio kompanije nude mogućnost kupovine najjeftinijih avio karata. Jedna od stvari koja utiče na cenu karata u ovom slučaju je što se prodaja karata bazira na online prodaji. Time se smanjuju troškovi i ove kompanije postaju konkurentnije sa cenama avio karata i povoljnije od drugih kompanija.

Suština je da su kompletni troškovi podešeni tako da se nudi osnovna usluga prevoza za što manju cenu. Na kratkim letovima ovakav model ne bi trebalo da putnicima predstavlja problem.

Raspored sedišta u avionu i dodatne usluge

Gušći raspored sedišta u avionu dozvoljava prevoz većeg broja putnika. Ovo je postignuto izbacivanjem različitih klasa, tako da svi putnici dobijaju ista mesta za sedenje.

Low cost avio kompanije su izbegle razne tipove dodatnih usluga kao što su posluženje hrane i pića. Ukoliko želite da se osvežite nekim pićem, moraćete isto da platite u samom avionu.

Low cost avio kompanije

Flota Low cost avio kompanije je standardizovana i uglavnom je čine avioni jednog tipa. U tom slučaju se štedi na obuci radnog kadra za održavanje flote.

Jedna od velikih ušteda je da Lov cost avio kompanije često sleću na manje aerodrome. Time izbegavaju velike gužve u saobraćaju na velikim aerodromima. Troškovi aerodromskih taksi i servisnih centarta na manjim aerodromima su mnogo niži.

Dozvoljeni prtljag

Low cost avio kompanije imaju specifičnu politiku vezano za prtljag koji možete uneti u avion. Ukoliko vaš prtljag nije propisanih dimenzija moraćete platiti doplaktu za prtljag. U tim slučajevima se događa da prtljag platite više nego što ste platili avionsku kartu.

Dosta putnika zato preferira da sa sobom nosi samo ručni prtljag koji je besplatan ali ima određene dimenzije. Te su dimenzije uglavnom 55x40x20cm. i ne sme prelaziti 10kg. težine.Low cost avio kompanije

Velike tradicionalne aviokompanije u poslednje vreme osnivaju svoje sopstvene niskobudžetne avioprevoznike kako bi uštedeli na troškovima. Air France ima HOP!, Lufthansa ima Germanwings, Emirates ima Flydubai, Iberia ima Vueling.