Daleka putovanja u samostalnoj režiji

Related Articles

Daleka putovanja u samostalnoj režiji ili preko agencije? Postoje prednosti i mane u obe varijante. Niko se ne opredeljuje isključivo za jednu ili drugu varijantu organizovanja putovanja. U zavisnosti od destinacije i još mnogo drugih okolnosti treba pronaći najbolje rešenje kako bi vaše putovanje bilo prijatno iskustvo.

Ukoliko želite da vaše vreme na putovanju u neku egzotičnu zemlju maksimalno iskristite, neophodno je da se dobro pripremite. Daleko putovanje u samostalnoj režiji vam može pružiti da mnogo bolje upoznate zemlju u koju putujete, kulturu, ljude, ali isto tako možete uštedeti novac.

Jeftini letovi

Pronalaženje jeftinih avionskih karata zna da bude noćna mora, ali opet postoje korisne stranice na kojima se možete snaći. Neke od njih su Google Flights ili Skyscanner. Ukoliko niste sebi zadali striktni datum putovanja, onda ste u prednosti i možete pratiti stranice koje objavljuju last minute ili promo akcije određenih avio kompanija.

Daleka putovanja u samostalnoj režiji
Daleka putovanja u samostalnoj režiji

Kako pronaći jeftin smeštaj

Smeštaj možete lako pronaći preko dve aplikacije: Booking.com ili Airbnb.

Airbnb se dosta razlikuje od Booking-a i njemu sličnih. Rezultati pretrage veoma zavise od osobe koja pretražuje smeštaj i detaljima koje će uneti u filtere pretraživanja.

Ukoliko putujete sa prijateljima, svakako je komforniji smeštaj u stanu ili kući, gde imate privatni i zajednički prostor za druženje. Ovako možete mnogo uštedeti na hrani kuvajući. Potrebno je obratiti pažnju na dodatne troškove: čišćenje apartmana, boravišne takse i sl.

Pregledajte što više ponuda. Na samom početku se nalaze smeštajne jedinice sa najviše recenzija i one koje se duže vremena nalaze u ponudi. Ako budete malo uporniji, možete pronaći interesantan smeštaj u novijim objektima na sajtu sa dobrim cenama.

Daleka putovanja u samostalnoj režiji
Daleka putovanja u samostalnoj režiji

Unapred isplaniran raspored ili ne

Daleka putovanja u samostalnoj režiji vam daju slobodu da menjate planove tokom samog putovanja, tako da možete raditi isključivo ono što vas zanima i niste ograničeni nikakvim unapred kreiranim rasporedom.

Pre nego krenete na put, istražite zemlju koju želite da posetite, upoznajte se sa kulturom, zakonima i običajima te zemlje kako ne bi imali problema.

I kad mislite da ste se snabdeli svim potrebnim informacijama za put, budite sigurni da ćete se morati oslanjati na lokalno stanovništvo kad stignete na odredište. Oni će vam sigurno mnogo pomoći ako im se obratite za razne informacije.

Napravite kopije pasoša i važnih dokumenata

Nikada ne možete znati šta vam se sve može desiti na putovanju. Možete izgubiti torbu, možete biti opljačkani. Kopije dokumenata je uvek dobro imati. One će vam pomoći da se mnogo lakše izvučete iz komplikovanih situacija.

Daleka putovanja u samostalnoj režiji
Daleka putovanja u samostalnoj režiji

Daleka putovanja u samostalnoj režiji – Zdravstveni rizici

Zdravstveno osiguranje je veoma bitno na putovanjima, naročito kad putujete van Evrope

Pre putovanja obavezno se obratite izabranom lekaru oko daljeg postupka preventivnog vakcinisanja.

Vakcinacija pre putovanja samo je jedan od preduslova za vaše bezbedno putovanje. Za ulazak u Indiju na primer, nije neophodna ni jedna vakcina, ali se preporučuje da budete vakcinisani protiv hepatitisa A, B, tifusa i besnila.

Sva­koj oso­bi se pre­po­ru­ču­je da na­kon po­vrat­ka sa da­le­kog pu­to­va­nja pra­ti svo­je zdrav­stve­no sta­nje i da sva­ku ozbilj­nu pro­me­nu pri­ja­vi nad­le­žnoj in­sti­tu­ci­ji.

More on this topic

Comments

  1. […] PROČITAJTE: Daleka putovanja u samostalnoj režiji […]

Comments are closed.

Advertismentspot_img

Popular stories