Kongresni turizam na Zlatiboru

Related Articles

Kongresni turizam na Zlatiboru – Veliki broj kongresa seminara i simpozijuma održava se ovde tokom cele godine. Među najvećim kongresnim kapacitetima na Zlatiboru ističu se Hotel Mona, Palisad i Čigota.

Kongresni turizam je specifični oblik turizma. Toj vrsti turizma glavni motiv putovanja nije odmor, već sudelovanje pojedinaca na skupovima koji mogu imati različiti karakter. Posetitelji u okviru kongresnog turizma nisu dokoličari, jer putuju zbog specifične potrebe koja je najčešće vezana za njihovo radno mesto.

Premda putovanja u okviru kongresnog turizma spadaju u domen poslovnih putovanja koja su često obavezna i uslovljavana radnim mestom, zadatkom ili projektom, sve turistički receptivne zemlje vrlo rado i ove putnike svrstavaju u skupinu turista, pribrajajući prihode od kongresnog turizma ukupnim prihodima od turizma. Shodno obeležjima sudionika koji posećuju razne skupove, kongresni turizam se smatra jednim od unosnijih oblika turističkih kretanja. Skupovi mogu imati naučni, stručni, gospodarski i drugi sadržaj.

O DESTINACIJI

Zapadna Srbija je region koji obuhvata planinski deo Srbije. Prožet je manjim urbanim centrima, ruralnim predelima sa idiličnim turističkim lokalitetima kao i planinama koje čine osnov turizma ove regije. Ovaj region je ujedno i najviši deo u Srbiji. Od planina u ovom regionu mogu se izdvojiti Zlatibor, Tara, Zlatar i Golija. Pored ovih planina koje predstavljaju glavne zimske turističke centre, Šarganska osmica i Drvengrad su atrakcije ovog regiona koje se ne mogu zaobići pri poseti.

Prostrana zatalasana visoravan Zlatibor nalazi se u jugozapadnom delu Srbije, na nadmorskoj visini od 700 do 1500 m, 238 km od Beograda, u blizini Užica i Čajetine. Najviši planinski vrhovi su Tornik (1496 m) i Čigota (1422 m). Tokom cele godine Zlatibor je mesto za pripreme vrhunskih sportista, ali i za košarkaške kampove, škole paraglajdinga, tenisa, skijanja, plivanja… Najzastupljeniji je rekreativni turizam. Tako da se na Zlatiboru redovno viđaju grupe ili pojedinci na brojnim šetačkim stazama (do Čigote, kanjona Rzava, Gradine, Oka, Crnog vrha, Ribničkog jezera) ili na neki drugi način istražuju lepote Zlatibora.

Kongresni turizam na Zlatiboru – Zlatibor je jedan od naših najvećih centara kongresnog turizma. Veliki broj kongresa, seminara i simpozijuma održava se ovde tokom cele godine jer za to postoje izuzetni tehničko-organizacioni uslovi. Kongresni centar „Srbija“ ima dvoranu čiji je kapacitet 650 mesta sa odgovarajućom audio i video opremom, galerijom kongresne dvorane i malom salom od 100 mesta.

PROČITAJTE: Sportski turizam Zlatibora

Kongresni turizam na Zlatiboru – Ponuda

Kongresni centar Koledo hotela „Zlatibor Mona“, kapaciteta do 500 mesta, opremljen je najmodernijom tehnologijom, klimatizacijom, ozvučenjem i rasvetom. Po potrebi ovaj multifunkcionalni prostor se deli u dve ili tri nezavisne celine, koje raspolažu komfornim predprostorom. Za potrebe organizacije velikih skupova, kongresni prostor pruža mogućnost uspostavljanja izlagačkog prostora u foajeima kongresnog centra, recepciji i letnjoj bašti.

Za sekcijski rad ili rad u manjim grupama u hotelu „Zlatibor Mona“ na raspolaganju je Biznis centar sa 4 bord sale za 15-20 osoba u teatar stilu. Sale su opremljene kompjuterom, projektorom i platnom, klimom, ozvučenjem…

Specijalna bolnica „Čigota“ u svojoj ponudi raspolaže kongresnom salom od 300 mesta, izložbenim prostorom, projekcijskom opremom, kao i mogućnošću za simultano prevođenje. Poseduje i dve manje sale sa 30, odnosno 60 mesta.

Uskoro se na Zlatiboru očekuje otvaranje kongresnog centra u kojem će biti moguće prihvatiti 1.000 učesnika.

More on this topic

Comments

Comments are closed.

Advertismentspot_img

Popular stories