Sportski vikend na Kopaoniku

799

Sportski vikend na Kopaoniku će biti održan u periodu od 27. do 29. jula, a obeležiće ga biciklistički maraton „Tri strane Kopaonika“ i brdske trke „Trail race Kopaonik“. Organizatori ove manifestacije najavljuju dobar provod na Kopaoniku, a za ova dva sportska događaja ima puno zainteresovanih učesnika.

Sportski vikend na Kopaoniku – Tri strane Kopaonika

Sportski vikend na Kopaoniku
Sportski vikend na Kopaoniku – Tri strane Kopaonika

MTB maraton „Tri strane Kopaonika“ predstavlja jedinstvenu biciklističku trku i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima. Obuhvatajući područje Nacionalnog parka Kopaonik, staza maratona prolazi kroz guste četinarske šume i šumske livade, a čini je kombinacija šumskih puteva, single track delova, predivnih i brzih spuštanja, kao i strmih i uzbudljivih uspona.

Ovo je događaj koji ne okuplja samo ljubitelje biciklizma, već sve one koji vole sport i prirodu, one koje pokreće adrenalin i one koji vole da pomeraju granice.

Zato, ukoliko želite da oslobodite svoj avanuristički duh i da iznova pobeđujete sami sebe, prijavite se za maraton „Tri strane Kopaonika“. Nude vam se tri redovne kategorije u zavisnosti od nivoa spremnosti, kao i tipsku kategoriju kao što je trka parova. A uz to vam organizatori obećavaju mnogo uzbuđenja, pozitivne energije i druženja!

Najuzbudljivija biciklistička avantura zakazana je za 29. jul 2018. godine.

MALI MARATON – Za sve ljubitelje biciklizma

Bilo da vozite MTB godinama kao rekreativac ili vam je ovo prva vožnja i avantura, uživaćete u prelepim i jedinstvenim prizorima Nacionalnog parka Kopaonik kroz koje staza malog maratona prolazi.

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik
Datum trke: 29.07.2018.;
Start: 10h / Konaci;
Dužina staze: 25 km;
Visinska razlika: 760 mvr;
Vremenski limit: 4h;
Zone okrepe: 2 + 1 na cilju;

U ovoj trci mogu učestvovati svi, od dece, preko rekreativaca, pa sve do ljubitelja prirode koji samo žele da uživaju u predivnim kopaoničkim pejzažima.

Relativno blaga visinska razlika pruža udobnu vožnju i uživanje, pa u ovoj trci možete učestvovati porodično, bez brige da li ćete je završiti na vreme. Ukoliko se odlučite za ovu stazu u želji da pobedite biće potrebno da date 110% sebe u „jurišu“ za postolje u ovoj kategoriji.

Učesnici malog maratona moraju da čekiraju kontrolni punkt „Suvo rudište” na 1981m nadmorske visine jednom pre nego što krenu ka ciljnoj ravnini u Konacima.

SREDNJI MARATON – Savršena mera prave avanture

Srednji maraton je drugo ime za savršeno uzbudljivu avanturu na dva točka. Čini je spoj brzih šumskih puteva, otvorenih delova, ali i strmih uspona predivnog kopaoničkog terena.

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik
Datum trke: 29.07.2018.;
Start: 10h / Konaci;
Dužina staze: 54 km;
Visinska razlika: 1980m;
Vremenski limit: 5h;
Zone okrepe: 5 + 1 na cilju;

Šta možeš da očekuješ? Dugački adrenalinski spust na stazi,  ali i snažno penjanje pred kraj drugog penjanja. Prelepu prirodu i neverovatne pejzaže.

Učesnici srednjeg maratona, koji žele da osvoje svoju stranu Kopaonika,  moraju da čekiraju kontrolni punkt  „Suvo rudište” na 1981m nadmorske visine 2 puta pre nego što krenu ka ciljnoj ravnini u Konacima.

VELIKI MARATON – Testiraj svoje granice

Želiš da testiraš sebe do „poslednjih” granica i da ideš čak i preko njih?
Najduža staza, u okviru trke „3 strane Kopaonika”, ti pruža priliku za to! Staza obilazi strane Kopaonika prema Jošaničkoj Banji, Brusu i prema Raški.

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik
Datum trke: 29.07.2018.;
Start: 10h / Konaci;
Dužina staze: 71 km;
Visinska razlika: 2700 m;
Vremenski limit: 7h;
Zone okrepe: 6 + 1 na cilju;

Šta možeš da očekuješ?
Mnogo uspona i vrhunskih spusteva u kojima ćeš imati osećaj da si osvojio ceo svet. Malo guranja na mišiće, ali i brzih singl track delova u kojima ćeš maksimalno uživati.

Kako bi osvojili ovu najizazovniju stranu Kopaonika, učesnici velikog maratona imaće zadatak da čekiraju kontrolni punkt „Suvo rudište” na 1981m nadmorske visine 3 puta pre nego što krenu ka ciljnoj ravnini u Konacima.

TRKA PAROVA – U dvoje je uvek bolje

Ukoliko mislite da je u društvu uvek bolje, obradovaće vas informacija da u okviru malog maratona postoji i format koji smo nazvali trka parova. U ovoj kategoriji, timovi od po dva učesnika voze jedan uz drugog stazu malog maratona.

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik
Datum trke: 29.07.2018.;
Start: 10h / Konaci;
Dužina staze: 25 km;
Visinska razlika: 760 mvr;
Vremenski limit: 4h;
Zone okrepe: 2 + 1 na cilju;

Kako biste kompletirali stazu i ostvarili plasman, vi i vaš partner u timu morate da budu zajedno sve vreme tokom trke, a razmak između partnera ne sme biti veći od dva minuta na kontrolnim punktovima.

Dozvoljeni su muški, ženski kao i mix timovi. Uvek je lepše kad smo u dobrom društvu!

Učesnici trke parova moraju da čekiraju kontrolni punkt „Suvo rudište” na 1981m nadmorske visine jednom pre nego što krenu ka ciljnoj ravnini u Konacima.

Prijave za petu po redu biciklističku trku “Tri strane Kopaonika” se vrše ONLINE putem sajta www.prijavetzatrku.rs i otvorene su do 23.07.2018. godine. Prijave na dan trke neće biti moguće. Osigurajte svoje mesto ne vreme!

Sportski vikend na Kopaoniku – Trail race Kopaonik

Sportski vikend na Kopaoniku
Sportski vikend na Kopaoniku – Trail race Kopaonik

Trčanje je zabava. Trčanje je trening. Trčanje je strast!

U kojoj god rečenici da ste se pronašli, 28. jul je dan za vas, jer će se upravo tada odvijati, sada već tradicionalna manifestacija, Trail race Kopaonik 2018.

Bilo da želite da se zabavite, testirate svoje mogućnosti ili oborite sopstveni rekord – svako može da pronađe nešto za sebe: 7k Kopaonika, 15k Kopaonika, trku parova ili biznis trku. Takođe, tu je Vip trail race Kids, trka za najmlađe, podeljena na kategorije za decu od 2 do 12 godina.

U slučaju da i niste preveliki fan trčanja, uvek ima razloga da dođete na Kop. Neće vas samo trčanje ostaviti bez daha, već i divni planinski predeli kao što su najviši vrh Kopaonika – Pančićev vrh, Gobeljska padina, Crvene Bare, Nebeske stolice, vodopad Jelovarnik, Gejzir, Metođe, Markove stene, Bele stene, Treska i mnogi drugi predivni lokaliteti.

Nakon rekreacije sledi opuštanje – druženje u expo zoni, neodoljivi pasta party i večernje đuskanje uz dobru muziku!

7K KOPAONIKA

Odnedavno ste zavoleli trčanje i uživate u rekreativi, ne opterećujući se pređenim dužinama? Onda je trka 7k Kopaonika prava mera za vas!

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik
Datum trke: 28.07.2018.;
Start: 11h;
Dužina staze: 7 km;
Visinska razlika: 236 mnv;
Vremenski limit: 3 h;
Zone okrepe: 1 + 1 na cilju;

Ova kratka staza pruža sve što je potrebno za predivno trail trčanje kroz dobro poznati reon kopaoničke šume „Crvene Bare”. Staza ima izuzetnu blagu visinsku promenu te usponi neće predstavljati „muku” čak ni ako ste apsolutni početnik. Potrebna vam je samo pozitivna energija i spremni ste za trku na 7 kilometara!

Ako ipak više volite da trčite u društvu, tu je i „trka parova“ na 7 kilometara, a za sve one kojima je posao život, mogu da se prijave i na „biznis trku“ sa istom dužinom staze.

15k KOPAONIKA

Ako u nogama imate nebrojeno pretrčanih kilometara, onda 15k Kopaonika neće predstavljati problem za vas. Ova trka je namenjena iskusnijim trkačima, ali ćete uživati u njoj čak iako ste se tek nedavno zaljubili u svet dugih pruga.

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik
Datum trke: 28.08.2018.;
Start: 11h;
Dužina staze: 15 km;
Visinska razlika: 463 mnv;
Vremenski limit: 4 h;
Zone okrepe: 2 + 1 na cilju;

Stazu čine šumski putevi koji pružaju odličnu podlogu za trail trčanje. Jednim delom se prolazi kroz prelepu kopaoničku šumu, dok u drugim delovima stazu krase otvorena prostranstva šumskih livada.

Nećete morati da savladavate veliku visinsku razliku, a dugi spustevi su tu da omoguće uživanje u prizorima koji čekaju da ih osvojite.

TRKA PAROVA 

Za sve vas kojima trčanje u društvu daje dodatni boost, trka parova će biti prava poslastica. U ovoj kategoriji, timovi od po dva učesnika trče jedan uz drugog stazu kategorije 7k Kopaonika.

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik
Datum trke: 28.07.2018.;
Start: 11h
Dužina staze: 7 km;
Visinska razlika: 236 mnv;
Vremenski limit: 2 h;
Zone okrepe: 1 + 1 na cilju;

Kako biste kompletirali stazu i ostvarili plasman, vaš partner u timu i vi morate biti zajedno sve vreme tokom trke, a razmak između partnera ne sme biti veći od dva minuta na kontrolnim punktovima. Dozvoljeni su muški, ženski kao i mix timovi. U dobrom društvu kilometri lete!

BUSINESS TRAIL RACE KOPAONIK

Živimo u vremenu u kome dominira sedentarni način života, zbog čega su sport ili bilo koja fizička aktivnost sve važniji. U želji da podržimo kompanije i pravne subjekte koji se zapravo bave ovom temom, prethodne godine smo uveli biznis trku. Odziv je bio odličan, pa je tako samo Service plus iz Novog Sada prijavila više od 40 kolega, što nam pokazuje da sve više firmi vodi računa o zdravom stilu života i zaposlenima.

Lokacija: Nacionalni park Kopaonik;
Datum trke: 
28.07.2018.;
Start: 
11h;
Dužina staze: 
7 km;
Visinska razlika: 
236 mnv;
Vremenski limit: 
2 h;
Zone okrepe: 
1 + 1 na cilju;

I ove godine pozivamo kompanije da se prijave za biznis trku!

Timovi se sastoje od dva takmičara. Kako bi kompletirali stazu i ostvarili plasman, partneri u timu moraju biti zajedno sve vreme tokom trajanja trke, a razmak među njima ne sme biti veći od dva minuta na kontrolnim punktovima.

Dozvoljeni su muški, ženski, kao i mix timovi.

Prijave za treći po redu “Trail race Kopaonik” se vrše ONLINE putem sajta www.prijavezatrku.rs i otvorene su do 23.07.2018. godine. Prijave na dan trke neće biti moguće. Osigurajte svoje mesto ne vreme!

Sportski vikend na Kopaoniku – Vip TRAIL RACE KIDS

Ko bolje zna da trči po mekoj zelenoj travi od naših najmlađih?

Upravo zato i ove godine za sve klince i klinceze i organizujemo „Vip trail race kids“ trku koja za cilj jedino ima dobru zabavu i upoznavanje dece sa prirodom Kopaonika. Za razliku od Trail race trke za odrasle, svi učesnici trke za najmlađe su pobednici i svako dete dobija medalju na kraju, a oni najbolji i poklon paketiće koje su za njih pripremili prijatelji i sponzori trke.

Lokacija: Dolina sportova, Kopaonik
Datum trke: 28.07.2018.;
Start: 16h;

Naravno, učestvovanje u trci je besplatno, a potrebno je samo dobro raspoloženje i nezaboravan dan ludorija po Kopaoniku može da počne!

Prijave za drugi po redu “Vip trail race Kids” se vrše ONLINE putem sajta www.prijavetzatrku.rs i otvorene su do 28.07.2018.godine do 14h. Prijave neće biti moguće posle zatvaranja prijava. Osigurajte svoje mesto ne vreme!

Preuzimanje startnih brojeva odvija se u Info centru na Kopaoniku i to u petak 27.07.2018. od 17:00 do 21:00 časova i u subotu 28.07.2018. od 07:30 do 14:00 časova uz prisustvo roditelja ili staratelja učesnika trke.

Učestvovanje na trci bez startnog broja neće biti dozvoljeno.

Prijavljeni učesnici takmičiće se u nekoliko starnosih kategorija koje će ujedno biti različite i po dužini koja je prilagođena različitom dečijem uzrastu.

Kategorija A, deca uzrasta od 2 do 3 godine, 30 metara;
Kategorija B, deca uzrasta od 3 do 4  godine, 50 metara;
Kategorija C, deca uzrasta od 4 do 6  godina, 100 metara;
Kategorija D, deca uzrasta od 6 do 8  godina, 150 metara;
Kategorija E, deca uzrasta od 8 do 10  godina, 300 metara;
Kategorija F, deca uzrasta od 10 do 12  godina, 500 metara;

* Organizator zadržava parvo da zatvori prijave pre navedenog roka u slučaju popunjavnja kapaciteta trke.