Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi

Zagrebački futuristički hostel Subspace osvojio je nagradu za najbolji novootvoreni hostel u istočnoj i centralnoj Evropi (International Hospitality Award). To je jedini hostel u EU u kojem gosti spavaju u svemirskim kapsulama, a tuširaju se u tuševima od kanalizacionih cevi.

U Teslinoj 12 u Zagrebu otvoren je Subspace hostel. Hostel nudi noćenje u dvadesetak kapsula dužine 2 metra i širine i visine 1,2 metra.

Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi
Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi

Hrvoje Krlić, vlasnik ovog futuristickog hostela u centru Zagreba, kao ljubitelj SF scena iz filma „Peti element“, kad je Mila Jovović spavala u jednoj takvoj kapsuli, dosetio se da napravi hostel upravo sa takvim svemirskim kapsulama.
Njegov hostel ima 20 kapsula s ležajem malo većim od standardne veličine. Još jedna neobična stvar su i tuš kabine napravljene od širokih kanalizacionih cevi.

Po svemirske kapsule otišao je u Kinu, gde je i sam spavao u hotelu koji ima 180 kapsula na šest spratova. Kapsule je sam sastavio nakon što su u delovima stigle iz Kine.

„Svaka kapsula ima ventilaciju, android monitor, USB priključak, utičnice za punjenje mobilnih uređaja, laptopa, sef za novac i dokumente i gostima nudi iskustvo slično svemirskom putovanju.

Kapsula je dovoljno velika da se unutra možete presvući, a devojke našminkati jer ima i ogledalo. Svaka od kapsula se iznutra zaključava, tako da se gosti osećaju sigurno“.

Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi

Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi
Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi

Poseban ugođaj daju unikatni crteži akademskog slikara Tomislava Buntaka koji je oslikao zidove i plafon prostora u kojem se nalaze kapsule, a postaju vidljivi pod ultraljubičastim svetlom i daju prizor zvezdanog neba kao da se nalazite u svemiru. Likovno uređenje je sastavni deo prostora, za razliku od slika i postera.

Hostel se sastoji od dve prostorije. U jednoj se nalazi spavaonica sa 20 kapsula, 3 tuša i dva WC-a i umivaonika. U drugoj prostoriji su kafić i lounge kutak u kom gosti mogu gledati filmove, igrati PlayStation i družiti se.

Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi
Hostel u Zagrebu najbolji u Evropi

Cene smeštaja zavise od sezone, a kreću se od 100 do 300 kuna za noć (13,5 do 40,5 evra).

Hostel Subspace otvoren je 1. decembra 2016. godine. Sam projekt je ostvaren u godinu i po dana rada i investicija je vredna nešto više od 250.000 €.

Related Stories

Najnoviji članci

Alpbah – božanstveno tirolsko selo

Alpbah je savršeni primer božanstvenog tirolskog sela. Leti je mesto predivno za planinarenje, a...

Porodično letovanje – Priprema automobila i sve što treba...

Porodično letovanje zvuči divno, ali ako na njega putujete kolima, put do njega može...

Stavros – Vazdušna banja Grčke

Stavros još jedno u nizu popularnih grčkih letovališta i idealan je za one koji...

Ostrva Grčke koja će vas oduševiti svojom lepotom

Ostrva Grčke koja će vas oduševiti svojom lepotom - Stiže leto i misli većine...

Najpopularnije vinske ture u Crnoj Gori

Najpopularnije vinske ture u Crnoj Gori - Sa prepoznatljivim sortama grožđa, sve više kvalitetnih...

Na šta obratiti pažnju kada tražite smeštaj sa decom

Putovanja sa decom su često zahtevna, jer destinaciju, smeštaj i aktivnosti treba da prilagodite...

Popularne kategorije