Sunčanje u januaru

Related Articles

Sunčanje u januaru je sve popularnije kod nas i dosta putnika rado menja skije za koktele na plažama. Jedina skupa stavka koja vas deli od letovanja zimi je cena avionskih karata.

Ovo su najpopularnije destinacije za uživanje na plažama tokom hladnih meseci:

Sunčanje u januaru

Egipat

Egipat je jedno od omiljenih odredišta domaćih turista obzirom da u ovoj zemlji sunce sija svih 365 dana u godini. Egipat odlikuje suptropska klima tako da su leta jako vruća, ali su zimski meseci dovoljno topli za uživanje u moru i plažama.

Najlepša letovališta za koja se turisti odlučuju kada je Egipat u pitanju jesu Hurgada, Šarm el Šeik, Marsa Alem, Teba ili Stela di Mare. Obala Crvenog mora je znatno lepša od Mediteranske kako zbog dugačke plaže i plitkog mora sa istočne strane, tako i zbog širokih koralnih grebena u dubini vode sa strane Šarm El Šeika.

Prosečne temperature u Egiptu u zimskom periodu se kreću od 22 do 30 stepeni, dok je temperatura mora oko 22 stepena.

Sunčanje u januaru

Kostarika

Kostarika je zemlja sa prelepim vremenom i neverovatnim plažama. Sa jedne strane Pacifik a sa druge Karipsko more. U zimskom periodu ovde nastupa sušna sezona pa se ne morate brinuti da će vas uhvatiti oluja i pljusak. Od januara do marta se održavaju brojni festivali pa imate priliku i da bolje upoznate ovu interesantnu kulturu.

Prosečne temperature u zimskom periodu u obalskom delu su oko 25 stepeni.

Sunčanje u januaru

Tajland

Puket je najveće ostrvo Tajlanda i savršeno je u periodu od decembra do aprila. Ovaj period godine karakteriše sunčano vreme bez nepodnošljivih vrućina.

Ovo je jedna od najpopularnijih destinacija u jugoistočnoj Aziji. Široke peščane plaže, luksuzni hoteli i odlični restorani su pun pogodak za zimski odmor.

Preovladava tropska monsunska klima i prosečne temperature u zimskom periodu se kreću od 22 do 30 stepni celzijusa.

Sunčanje u januaru

Kuba

Kuba se nalazi u severnim Karibima između Atlanskog okeana, Meskičkog zaliva i Karipskog mora. Najpoznatije letovalište je Varadero na Atlanskom okeanu, 140 kilometara od glavnog grada Havane.

Duge peščane plaže, restorani, barovi, čuveni automobili iz 50-ih godina i muzika nestvarnog ritma sigurno će vam prijati na temperaturi od 25 do 30 stepeni u zimskom periodu.

Sunčanje u januaru

Tenerife

Kanarska ostrva se nalaze u Atlanskom okeanu naspram afričke obale. Jedno od 13 kanarskih ostrva – Tenerife spada u 20 najposećenijih destinacija na svetu. Godišnje ga poseti oko 5 miliona turista. Najpoznatije letovalište na ostrvu je Playa de Las Americas sa brojnim prelepim plažama.

Na Kanarskim ostrvima vlada večito proleće, što je najidealnija moguća klima za život. Temperatura se kreće između 18 i 24 stepena.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories