Lady of the Grapes – Prozor u svet vina koja stvaraju žene

864
Lady of the Grapes

Lady of the Grapes je bar, restoran i prodavnica koji se otvara tokom jula ove godine, prenosi sajt Drinks Business. Isključiva namena ovog kompleksa je da ponudi prozor u svet vina koja stvaraju žene.

Vlasnica bara je Parižanka po imenu Kerol Brion. Ona navodi da su žene i dalje u nedovoljnom broju zastupljene u industriji vina. Ona je lansirala kampanju na sajtu Crowdfunder kako bi prikupila kapital neophodan za ovaj poduhvat.

– Kada sam počela da radim u vinskoj industriji, shvatila sam da u njemu nema mnogo žena, tako da želim da podržim sve žene koje rade sa vinom, od vinograda do vinoteke – govori ona i dodaje:

– Želim da predstavim napor ovih žena i učinim njihov rad vidljivijim kroz našu vinsku listu, jer nisu samo muškarci ti koji prave vino na ovom svetu – zaključila je ona u izjavi za sajt Drinks Business.

Lady of the Grapes
Lady of the Grapes

Na listi bara Lady of the Grapes nalazi se 80 vina. Petnaest vina prodavaće se „na čašu“, a celokupna ponuda sastavljena je od organskih, biodinamičnih i prirodnih vina.

Brion je rekla da je popularnost ovih tipova vina dovela do toga da se od vinara danas zahteva veća transparentnost u radu nego ikada do sada.

– Važno je ponuditi jasnu sliku o tome šta se nalazi u vinu. Pošto na etiketi ne piše hemijski sastav vina, proces sertifikacije je veoma važan jer se kupci mogu osloniti na njega. Takva vina su zdravija i za proizvođače i za potrošače – rekla je.

Meni restorana stvorio je šef Viktor Garvi, vlasnik katalonskog restorana Rambla u Sohou.