Prvi pivski hotel na svetu

2342
Prvi pivski hotel na svetu

Prvi pivski hotel na svetu biće otvoren ovog leta. U svakoj sobi hotela postoji točilica za pivo, u kupatilima frižider da se možete osvežiti hladnim pivom čak i dok se tuširate. Svi tretmani u Spa centru su na bazi piva.

Prvi pivski hotel na svetu – DogHouse Hotel & Brewery otvoriće u Americi Škotska pivara BrewDog. Ovaj krajnje neobični hotel, čija investicija iznosi oko 6 miliona eura, pružiće svojim posetiocima iskustvo koje će dugo pamtiti.

Prvi pivski hotel na svetu
Prvi pivski hotel na svetu

Zaboravite Diznilend, ovo će biti najsrećnije mesto na planeti. U pivskom hotelu postoji 50 soba i u njima će se služiti pivski doručak i bazeni i đakuzi su ispunjeni pivom naravno.

Prenoćište sa doručkom će koštati oko 120 eura, a za luksuzni apartman bi morali da izdvojite čitavih 2000 eura.

Gosti će moći iz svojih soba da gledaju na novi pogon i da posmatraju pivare na poslu. Hotel i pivovara biće izgrađeni na lokaciji od 3,25 hektara u neposrednoj blizini trenutne pivare BrewDog-a sa kapacitetima od 1 miliona hl.

Tačan datum otvaranja se još uvek ne zna, ali kompanija je najavila taj događaj za ovo leto. Osim Amerike, sličan hotel će napraviti i u Škotskoj pošetkom 2019. godine.

Prvi pivski hotel na svetu
Prvi pivski hotel na svetu

Hotel u Škotskoj će imati 26 soba i nastaće tik uz pivaru. Iz pivare poručuju: „DogHouse Škotska je naš dar ljubiteljima piva koji često posećuju našu pivaru u Aberdeenshireu. Ideja o otvaranju hotela uvek nam je bila u planu, a sada smo konačno u stanju da realizujemo taj san, upravo ovde u našem glavnom sedištu pivare“.

PROČITAJTE: KUBA KROZ SLIKU I REČI

httpss://youtu.be/qj97cNbgFbY

Zanimljivosti o pabovima

Prema podacima Udruženja britanskih pivnica i pabova, 50 odsto svih godišnjih odmora u Britaniju uključuje putovanje u pab. Turisti teže potrošiti više od domaćih kupaca. Osnovna razlika između paba i kafana na ostatku planete je u tome što u pabu čovek dođe do šanka, naruči, plati i nosi piće.

Još jedan detalj: u pabu se ne ostavlja bakšiš osoblju, mada se može ponuditi piće, što je finiji način za isto.