Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu

Related Articles

Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu – Posetioci portala Gradnja.rs su svojim glasovima podržali ovu ideju i posle tri nedelje glasanja i 4.443 pristiglih glasova, izabrali su najlepšu od njih – Jugoslovensko dramsko pozorište u ulici Kralja Milana 50 čiju rekonstrukciju potpisuju arhitekte Zoran Radojičić i Dejan Miljković.

Ovo zdanje dobilo je prosečnu ocenu 7,64. Drugo mesto pripalo je fiskulturnoj sali Obrenovac sa 6,69. Treće rekonstrukcija kule Nebojša sa 6,53 pristiglih glasova. Po oceni glasača četvrta najlepša zgrada u Beogradu je Crkva Svetog Vasilija Ostroškog (6,47). Peta stambeno-poslovnom objektu B2 koja ima ocenu 6,27.

Stručni žiri – Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu

S druge strane, svoje mišljenje o najlepšoj zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina dao je i stručni žiri, a njihovi glasovi bitno su se razlikovali od pristiglih glasova “običnog sveta”.

Po izboru stručnog žirija najveći broj glasova osvojio je hotel Square Nine sa visokom ocenom 9,4! Žiri su činili Đorđe Alfirević, Aleksa Ciganović, Nebojša Antašević, Marko Stojanović i i Igor Conić. Drugo mesto je osvojila zgrada Zepter (8,4). Ona je, interesantno, kod publike završila u donjem delu lestvice.

Zgrada JDP, pobednik po izboru publike, deli treće mesto na listi žirija zajedno sa vrtićem Tesla i poslovnom zgradom Anex. Sva tri zdanja dobila su ocenu 8.2.

Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu
Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu – Square Nine Hotel

Square Nine Hotel

Kada je 2011. godine otvoren na adresi Studentski trg br.9, Square Nine Hotel je postao svojevrstan toponim ovog dela grada.

Prepoznatljive i upečatljive fasade, sjajnog enterijera, besprekorne usluge i gostoprimstva. Sa ogromnom pažnjom usmerenom na detalje, Square Nine Hotel je ubrzo postao mesto gde se svraća na izvrsnu hranu, i o njoj posle priča…

Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu
Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu – Square Nine Hotel

Koncept Square Nine-a nastao je iz želje vlasnika da njihov budući hotel bude deo identiteta grada, luksuzan i impresivan, ali u duhu Beograda i okruženja. U porodici Kostić, sama ideja o otvaranju hotela razvijala se 20 godina. Nakon punih pet godina izgradnje, hotel je otvoren pre sedam godina.

Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu
Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu – Square Nine Hotel

Oni su u tom smislu bili neka vrsta vizionara koji su prepoznali trenutak kada je Beograd bio spreman na nešto sasvim novo, jer su u poslednje dve decenije u Beograd sukcesivno stizali veliki hoteli međunarodnih hotelskih lanaca, koji nisu toliko obraćali pažnju na arhitekturu grada i okoline u koju su smeštani, često odvojeni od šarma grada i njegovog identiteta.

Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu
Izabrana je najlepša zgrada u Beogradu – Square Nine Hotel

Imajući preciznu viziju kako bi njihov hotel trebalo da izgleda na toj lokaciji, braća Kostić su zamislili savremenu građevinu koja se dobro uklapa i integriše u okviru celine Studentskog trga, Vasine i Uzun Mirkove ulice, koja poštuje nasleđe i zatečene stilove, koja se uklapa kako u koloritu, tako i poštovanjem visina okolnih zgrada.

More on this topic

Previous articleNAJDUŽI HOT-DOG na svetu
Next articleZemlja bez ljudi?

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories