EVROPSKI KAMPOVI – 7 najboljih

1099
EVROPSKI KAMPOVI

Osim što je kampovanje jeftinije od drugih vrsta smeštaja, pruža osećaj slobode i avanturizma. Plus, neprestano ste u dodiru s prirodom. Evo koji su najbolji evropski kampovi.

Vrsta smeštaja u kampovima

Bungalovi su najpopularniji vid smeštaja u kampovima jer spajaju uživanje u prirodi sa udobnošću. Uživanje je boraviti u bajkovitoj kućici na obali jezera ili reke, ili možda u planini na svežem vazduhu, daleko od svakodnevnih problema i gradske vreve.

Šatori predstavljaju jeftiniju varijantu kampovanja i pružaju osećaj avanturizma. Druženje sa drugim kamperima, spremanje roštilja i noćenje u vrećama za spavanje nas više povezuju sa prirodom od drugih vrsta smeštaja u kampu.

Kamp kućice čine da se osećamo kao u svom domu iako smo daleko od svog rodnog grada ili mesta stanovanja. Pored brojnih prednosti, boravak u kamp kućicama ima i jednu manu, a to je cena. Kada se uzmu u obzir cena kamper vozila i kamping prikolice, kao koštanje dnevnog boravka u kampu, ova vrsta kampovanja zahteva dublji džep.

EVROPSKI KAMPOVI

ITALIJA

Stella Mare, ostrvo Elba

Ovaj kamp s tri zvezdice nalazi se u centru nacionalnog parka, a napravljen je kaskadno s pogledom na plažu i more. Mirisi borovine i divni zalasci sunca su nešto što ćete zapamtiti. U sklopu kampa nalaze se restoran i bar, a možete prenoćiti i u udobnim kućicama i apartmanima.

ŠPANIJA

La Fresneda

Kamp ima izuzetan pogled s 565 metara nadmorske visine na dolinu, a nalazi se između maslina i bademovog drveća. U blizini je prelep stari gradić La Fresneda. Ovaj kamp je već bio 2009. na listi “Cool camping Europe”, a svojio je titulu najlepšeg mesta u Evropi. Pravi raj u malom.

FRANCUSKA

Les Romarins, Eze

Ako čeznete da posetite Kan i Nicu, ali nemate dovoljno novca da platite skup smeštaj, kamp Les Romarins nudi mir i tišinu i to baš između ove dve popularne turstičke destinacije.

PORTUGAL

Lugar Varzeas, Ariganil

Ovaj izuzetni kamp smešten je u brdovitom delu centralne zone Portugala, a nudi smeštaj u mongolskim šatorima koji su lepo dekorisani. Osim vinograda, maslina i brojnih voćki, možete uživati i u mnogim plivačkim sportovima.

PROČITAJTE: TRIPADVISOR TOP 5 RESTORANA U BEOGRADU

FRANCUSKA

Indigo La Vendette, Noirmoutier

Francuski kamp nalazi se na ostrvu Noirmoutier u sred šume zaštićene zakonom, a poseban je po svojoj lokaciji koja nudi direktan izlaz na plažu dugačku 1,2 kilometra.

GRČKA

Tartaruga, Lithakia, ostrvo Zakintos

Pogled na belu peščanu plažu, hlad u krošnjama maslina, opuštena atmosfera, ukusna grčka hrana u restoranu kampa, ali i mala prodavnica sa svim potrebnim sitnicama, glavne su karakteristike ovog popularnog grčkog kampa.

PORTUGAL

Peniche

Ovo je surferski kamp na portugalskom poluostrvu Peniche koji je prava lokacija za sve ljubitelje ovog adrenaliskog sporta, ali i one koji tek žele da istraže surfovanje.