1 Collection – Vinska kolekcija

Related Articles

1 Collection – Čaša napravljena po specifikacijama čuvene vinske kritičarke glavni je deo ekskluzivne linije

Čuvena vinska kritičarka Džensis Robinson stvorila je sopstvenu čašu za vino! Čaša napravljena po njenim veoma preciznim specifikacijama glavni je deo ekskluzivne linije po imenu 1 Collection. U kolekcjii pored čaše za vino nalaze se i čaša za vodu, kao i dva dekantera. Čaša za vino je univerzalna i napravljena tako da ponudi, po rečima Džensis Robinson, „najbolje degustatorsko iskustvo za bilo koji stil vina“.

– Želja mi je bil da napravim savršenu čašu za vino. Volim belo vino isto koliko i crveno i nikada nisam razumela zašto su čaše za crveno vino obično veće od čaša za belo vino. Bela vina mogu biti isto tako kompleksna kao crvena, i njihove arome takođe zaslužuju da se istaknu. Mnogi od nas nemaju dovoljno mesta u domovima za čaše. Čini mi se razumnim da postoji jedinstvena čaša za sve tri boje vina – rekla je.

Ova želja ispunila se kada je upoznala londonskog dizajnera Ričarda Brendona. On joj je ponudio da zajedno naprave kolekciju čaša za vino. Džensis Robinson odlučno je rekla da želi da napravi samo jednu čašu. Robinson je takođe insistirala da čaša bude dovoljno snažna da može da se pere u mašini za pranje sudova, kao i da njen rub bude veoma fin.

Što se dekantera tiče, oni su napravljeni tako da zadovolje sve potrebe ljubitelja vina: jedan dekanter, u obliku flaše, napravljen je za dekantiranje starih vina, a drugi, sa širom osnovom, služi za aeraciju mladih vina.

Kolekcija će se prodavati ekskluzivno u robnim kućama Herods.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories