Ledeni hotel u Rumuniji

1331
Ledeni hotel

Ledeni hotel predstavlja pravo arhitektonsko čudo i veliku turističku atrakciju. Jedan od takvih se nalazi u Rumuniji i prava je lokacija za avanturiste koji obožavaju zimu. Ovo je prvi hotel ovakve vrste u jugoistočnoj evropi i ima apsolutno sve u svojoj ponudi kao i svaki klasični hotel na svetu, jedino što je sve napravljeno od leda.

Ledeni hotel u Rumuniji
Ledeni hotel u Rumuniji

Ledeni hotel se nalazi na nadmorskoj visini od 2034 metara i njegov dizajn je inspirisan horoskopskim znacima. Otvoren je 2005. godine i od tada se svake zime iznova gradi od ogromnih ledenih blokova izvađenih iz glečerskog jezera Balea.

Ledeni hotel u Rumuniji

Ledeni hotel u Rumuniji otvoren je 2005. godine

Hotel u svom sastavu ima dvanaest soba sa bračnim krevetima i iglo sobe odmah pored hotela. Prosečna temperatura u sobama se kreće od minus dva, do dva stepena u plusu.

Ledeni hotel svake godine izgleda drugačije. Kreveti su napravljeni od ledenih blokova, prekriveni udobnim madracima, ali gostima nije hladno jer dobijaju mekana životinjska krzna i vreće za spavanje.

Ledeni hotel u Rumuniji

Uveče možete uživati u večeri na zamrznutim stolovima sa obrokom od četiri jela dok sedite na ledenim stolicama prekrivenim krznom. Interesantno je to što je i pribor za ručavanje napravljen od leda. Nakon večere možete uživati u ledenom koktel baru ispijajući ledene koktele.

Cene noćenja u sobi sa bračnim krevetom su oko 100€, dok cena noćenja u iglou staje oko 150€.

PROČITAJTE: Plutajući bar na Fidžiju

Ledeni hotel u Rumuniji

Za one koji su željni zabave na snegu postoji i zimski park koji pruža sve mogućnosti za skijanje, sankanje i klizanje. Često se održavaju i takmičenja ugrudvanju, pravljenju najvećeg sneška i kuglanje na ledu.

Ledeni hotel u Rumuniji

U blizini je i ledena crkva gde se može čak i organizovati venčanje u specifičnom zaleđenom ambijentu.

Rad hotela isključivo zavisi od vremeskih uslova. Ledeni hotel uglavnom počinje sa radom u decembru mesecu i radi sve dok temperatura ne prelazi iznad nule. Kako led počne da se topi, sezona se završava i do sledeće zime se na mestu hotela može videti samo zamrznuto jezero.