Dvorski kompleks na Dedinju otvoren za posete

Related Articles

Dvorski kompleks na Dedinju otvoren za posete. – Turistička organizacija Beograda i Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina otvorili su turističku sezonu 2018. Pozvali su sve zainteresovane da u periodu od 22. aprila do 31. oktobra posete dvorski kompleks na Dedinju.

Dvorski kompleks na Dedinju
Dvorski kompleks na Dedinju

„Razgledanje Dvorskog kompleksa je jedan od najposećenijih turističkih programa koji se realizuje već 14 godina. Usled velikog interesovanja naših sugrađana kao i gostiju iz zemlje i inostranstva, ove godine smo odlučili da uz obilaske vikendom uvedemo dodatne termine“, rekao je g-din Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda.

Turistička organizacija Beograda organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake srede, subote i nedelje počev od 22. aprila do 31. oktobra, sa organizovanim autobuskim prevozom.

Dvorski kompleks na Dedinju
Dvorski kompleks na Dedinju

Dvorski kompleks na Dedinju – termini

Polasci su sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, u sledećim terminima: sredom od 9:30 (tura na engleskom jeziku), subotom od 9:30 na engleskom i 12:30 časova na srpskom jeziku i nedeljom od 9:30 i 12.30 časova na srpskom jeziku.

Cena ulaznice je 650 dinara. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

Uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima naša zemlja može da se ponosi. Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa Prestolonaslednikom i Princezom kada god su prisutni.

Dvorski kompleks na Dedinju
Dvorski kompleks na Dedinju

„Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene dvorskog kompleksa su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih.

Nažalost, čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a turističke ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo“, istakao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Dvorski kompleks na Dedinju
Dvorski kompleks na Dedinju

Postoji i mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorove na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana u terminima od 10 do 14 časova uz obaveznu najavu Kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra na broj 011 306 4050 ili putem e-pošte:kancelarija@dvor.rs.

Jedna grupa može da bude sačinjena od najmanje 15 i najviše 50 posetilaca.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu – Knez Mihailova 56, telefon: 011 26 35 622.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories