Jack Daniel’s Rye

1251
Jack Daniel’s Rye

Jack Daniel’s Rye je novitet predstavljen kao svestrani viski sa izbalansiranim ukusom i može se piti sa ledom, čist ili u nekom koktelu.

Jack Daniel’s je već 150 godina jedan od glavnih igrača u svetu viskija. Mnogi su se zaljubili u ovo piće upravo zbog originalnog recepta koji se sastoji iz 80% kukuruza, 12 posto ječmenog slada i 8 posto raži. Ta smesa fermentira, destiluje se i filtrira kroz ugljeno drvo javora i na kraju stoji u bačvama nekoliko godina.

Jack Daniel’s Rye

Jack Daniel’s Rye
Jack Daniel’s Rye

Svi novi proizvodi bili su samo varijacije rog recepta. Gentleman Jack je filtriran kroz šećerni drveni ugalj dva puta kako bi se dodatno ublažio. Single Barrel se ne razređuje sa vodom i bačve u kojima se čuva su agresivnije pa se dobija i takav ukus na kraju.

Jack Daniel’s Rye je nešto sasvim drugačije. Tehnolozi su zamenili odnos raži i kukuruza. Ovaj viski se sastoji od 18% kukuruza i 70% raži. Ovo je jako neobičan recept i Jack Daniel’s je prošle godine izbacio na tržište limitiranu količinu kao lagani uvod novog proizvoda.

Jack Daniel’s Rye je napravljen korišćenjem posebne vode iz krečnjačke pećine Spring Hollow. Krečnjak uklanja gvožđe iz vode i daje ovom viskiju prepoznatljiv ukus. Takođe, ovaj viski prolazi kroz proces filtriranja kroz šećerni drveni ugalj javora pre nego što se smesti u bačve od američkog hrasta na odležavanje.

Jack Daniel’s Rye
Jack Daniel’s Rye

Jack Daniel’s

Brend viskija Jack Daniel’s potiče iz vinarije u Linčburgu (SAD) iz 19. veka. U svakoj boci Jack Daniel’s-a, pored viskija, sadržana je i porcija istorije. Procedura proizvodnje ovog viskija je vrlo složena, kao i proces čuvanja.

Naime, viski se čuva u specijalnim buradima, koji se skupljaju i šire u zavisnosti od temperature, prilikom čega viski  prvo prodire u samo drvo, a kasnije se „vraća“, zbog čega dobija ukus ćilibara.