Vidi Srbiju festival pratiće bogat kulturno-umetnički program: gostovanja muzičkih grupa, predstavljanje kulturno-umetničkih društava iz Srbije, nastup trubačkog orkestra, nastup prve harmonike Srbije, kao i drugi kulturni sadržaji.

Početkom juna na Avali gostovao je TOS-karavan, a ove nedelje bogatu ponudu za ovo leto predstaviće turističke organizacije Beograda, Vrnjačke Banje, Kruševca, Despotovca, Pirota, Zlatibora, Novog Sada, Niša, Aranđelovca, Topole, Kuršumlije, Dragačeva, Golubca, Požarevca, Subotice, Sokobanje, Ivanjice, Vršca, Bele Palanke, Velikog Gradišta, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Vranja, Zrenjanina, Stare Pazove, Boljevca, kao i Prolom banje.

U okviru događaja Vidi Srbiju biće održan i kviz znanja „Koliko poznaješ Srbiju?“. Svi učesnici kviza imaće mogućnost da dobiju neku od vrednih nagrada.

22. juna na Trgu republike, Turistička organizacija Srbije i turističke organizacije gradova u Srbiji pripremili su manifestaciju „Vidi Srbiju“.

Vidi Srbiju festival organizovana je tako da će osim edukativnog, imati i zabavni karakter, sa bogatim kulturno-umetničkim programom, predstaviće se brojna kulturno-umetnička društva, trubački orkestri, kao i ostali kulturni sadržaji.

Zvanično ime manifestacije je „ Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta? “, a cilj organizatora je buđenje osećanja i pripadnosti, i sve ono što je vezano za odmor i druženje, a da ima veze sa Srbijom.

PROČITAJTE: FESTIVAL SERBIKA – SRPSKA GASTRONOMSKA AVANTURA

Program festivala Vidi Srbiju

18.00 časova,  Svečano otvaranje i pozdravna reč, Kulturno-umetnički program: voditelj programa Voja Nedeljković

18.10 – 18.15 časova, Promovisanje turističke kampanje „Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta?“

18.15-18.20, Muzička grupa „Bubamare“ iz Leskovca sa  pesmom „Srbija je velika tajna“

18.20-19.00 časova, Muzički program ansambla „Balkanske žice“ iz Beograda

19.00-19.15 časova, Splet folklornih narodnih igara KUD „Sevdah“ iz Vranja

19.15-19.25 časova, AFA Svetozar Marković, Starogradske igre, SKC Kragujevac

19.25-19.55 časova, Trubački orkestar „Dragačevske trube“, Guča

19.55-20.15 časova, Manifestacija „Prva harmonika“ iz Soko Banje

20.15-20.25 časova, Milan Milosavljević, glumac u liku Nušića će najaviti festival „Nušićijada“ iz Ivanjice

Naziv ovogodišnje promotivne kampanje festival Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta?“ treba da probudi emocije vezane za korišćenje odmora ili dela odmora u Srbiji, leto za pamćenje treba da ostavi divne uspomene u kombinaciji prijatelja i momenata koji su obeležili vaše leto.

Turistička organizacija Srbije poziva sve da podele svoje momente na #VidiSrbiju.