U Beogradu 2017. više od milion turista

Sektor statistike Grada Beograda je objavio, Beograd je u 2017. godini posetilo ukupno 1.024.727 gostiju. Posetioci su ostvarili 2.179.996 noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima. Ovo je porast od 16% odnosno 19% na godišnjem nivou za Beograd, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Od ukupnog broja turista u Beogradu u prošloj godini, stranih gostiju je bilo 862.679, što je za 18% više nego u godini koja je prethodila. Domaći gosti su takođe u porastu, od 8%.

Najbrojniji gosti u 2017. godini bili su Turci, Hrvati, Nemci, Grci, gosti iz BiH, zatim, Slovenci, Bugari, Izraelci, Kinezi i Crnogorci.

Najveći rast u turističkom prometu u prethodnoj godini ostvarili su turisti iz Izraela sa 204%, Kine sa +131% i SAD sa 30% porasta, čineći najveća i najznačajnija rastuća tržišta za Beograd u ovoj godini.

Ukupan broj ostvarenih noćenja u Beogradu je 2.179.996, za 19% veći na godišnjem nivou. Od ukupne brojke su strani gosti ostvarili za 21% više noćenja.
Ukupnom broju turista u Beogradu treba dodati broj od 80.000 gostiju koji su u 2017. godini posetili Beograd rečnim brodovima. Ove posete ne ulaze u prethodne statističke podatke budući da ne ostavruju noćenja u smeštajnim kapacitetima. Najbrojniji gosti na kruzerima su Nemci, Amerikanci i Skandinavci, koji u proseku ostaju u Beogradu jednu noć i dva dana.

TOB u ovoj godini planira važne poslovne aktivnosti na novim i rastućim turističkim tržištima za Beograd. Uložiće se dodatni napori da se prosečno vreme boravka u Beogradu produži i fokusiraće se na povećanje ukupnog turističkog prometa u glavnom gradu.

Turistička organizacija Beograda

Related Stories

Najnoviji članci

Alpbah – božanstveno tirolsko selo

Alpbah je savršeni primer božanstvenog tirolskog sela. Leti je mesto predivno za planinarenje, a...

Porodično letovanje – Priprema automobila i sve što treba...

Porodično letovanje zvuči divno, ali ako na njega putujete kolima, put do njega može...

Stavros – Vazdušna banja Grčke

Stavros još jedno u nizu popularnih grčkih letovališta i idealan je za one koji...

Ostrva Grčke koja će vas oduševiti svojom lepotom

Ostrva Grčke koja će vas oduševiti svojom lepotom - Stiže leto i misli većine...

Najpopularnije vinske ture u Crnoj Gori

Najpopularnije vinske ture u Crnoj Gori - Sa prepoznatljivim sortama grožđa, sve više kvalitetnih...

Na šta obratiti pažnju kada tražite smeštaj sa decom

Putovanja sa decom su često zahtevna, jer destinaciju, smeštaj i aktivnosti treba da prilagodite...

Popularne kategorije