TripAdvisor top 5 restorana u Beogradu

Related Articles

TripAdvisor top 5 restorana u Beogradu lista ovaj put predstavlja sledeće restorane:

1. Restoran Ćiribu Ćiriba

U centru Zemuna otvoren je restoran nacionalne kuhinje „Ćiri Bu Ćiri Ba“ koji je dobio ime po pesmi grupe Garavi Sokak. Uređen je nalik na vojvođanske salaše, što se i podrazumeva jer su na meniju mnogobrojni vojvođanski specijaliteti.

Sluša se tamburaška muzika, dok su petak i subota rezervisani za tamburicu uživo.

Adresa: Masarikov trg 6, Zemun

2. Salon 5

Salon 5 je interesantan i pažnje vredan pomak na ovdašnjoj ugostiteljskoj sceni. Smešten u stan na prvom spratu zgrade u starom delu Zemuna, ovaj restoran donosi intimnost s jedne i rafiniranost s druge strane.

Sam prostor podeljen je u tri celine, prva je za opuštanje i uvodno ili pak after piće, središnja za malo veća društva ili poslovne sastanke, a treća za intimnije prilike.

Adresa: Avijatičarski trg 5, Zemun

3. Restoran Casa Nova

U samom centru Beograda, na Dorćolu, u starom gradskom kraju poznatom po svom multikulturalnom ambijentu, nalazi se restoran italijansko-francuske kuhinje Casa Nova.

Vinoteka od kovanog gvožđa, oslikani zidovi, mala galerija sa nekoliko stolova, diskretno svetlo kućne lampe, udobne stolice, tako da boravak bude što prijatniji.

Bašta restorana pruža sve mogućnosti za prijatan boravak i opuštanje u toku i posle radnog dana, ali i za osveženje svima koji su se odlučili da provedu dan razgledajući znamenitosti Beograda.

Adresa: Gospodar Jovanova 42a, Beograd

4. Bistro Grad Hometown Food

Najbolji beogradski hometown bar i restoran. U samom srcu grada, na korak od užurbane pešačke zone: mesto savršene tišine unutar gradske vreve.

Izaberite mesto i počastite nepca najrazličitijim balkanskim i mediteranskim zadovoljstvima, veganskim ili mesnim specijalitetima, supama, omletima ili ribom sa žara – strogo po bakinom receptu!

Adresa: Uzun Mirkova 5Beograd

5. Toro Latin Gastrobar

Jedan od najboljih svetskih kuvara Ričard Sandoval, u saradnji sa beograskim restoranom Mala fabrika ukusa, otvorio je svoj prvi restoran u Evropi, i to baš u Beogradu.

Toro Latin Gastrobar baziran je na konceptu „malih tanjira“. To znači da se sva jela dobijaju isečena na komade, kako bi svako mogao da proba sve. Kuhinja je latinoamerička sa uticajem azijske, a sva jela se spremaju od svežeg mesa i povrća, uz minimalnu upotrebu masti.

Adresa: Ulica Karadjordjeva 2-4, Beograd

 

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories