Promocija Beograda u Zagrebu

747
Promocija Beograda u Zagrebu

Promocija Beograda u Zagrebu – Turistička organizacija Beograda je od 16. do 19. marta predstavila aktuelnu turističku ponudu naše prestonice za turiste iz Hrvatske. Ova promocija je održana na sajmu turizma Place 2 go 2018.

Međunarodni sajam turizma Place 2 go​ održava se po sedmi put u Zagrebu, i već drugi put u prostoru zagrebačke Arene zbog sve većeg broja izlagača, učesnika i posetilaca.

Promocija Beograda u Zagrebu
Promocija Beograda u Zagrebu

Prvog dana sajma, štand Beograda je posetila Mira Nikolić, ambasador RS u Republici Hrvatskoj. Održani su sastanci sa velikim brojem turističkih agencija iz Zagreba, kao i drugim relevantnim subjektima vezano za razvoj saradnje na turističkom prometu našeg regiona.

Indivudualnim posetiocima su promovisani programi za vikend boravak. predstavljen je kalendar događaja i različitih manifestacija koje za ovo tržište predstavljaju najveći motivacioni faktor za putovanje u Beograd.

U 2017. godini gosti iz Hrvatske bili su na drugom mestu po dolascima, i beleže stalan porast. Najbrojniji gosti u januaru mesecu 2018. bili su Hrvati što pokazuje važnost ovog tržišta za Beograd.