Prolećni Ukus fest u Beogradu

Related Articles

Prolećni Ukus fest u Beogradu – U subotu i nedelju u hotelu Metropol u Beogradu biće održan sajam tradicionalne hrane Ukus fest, na kojem će 150 izlagača iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika ponuditi više o 1.500 proizvoda. Zajedničko svima jeste da potiču iz „domaće radinosti“ i imaju vrhunski kvalitet.

Program festivala zamišljen je kao niz atraktivnih aktivacija koje će obuhvatiti degustacije proizvoda. Takođe, u programskom segmentu Ukus Festa planirana su predavanja renomiranih stručnjaka, gostiju iz naše zemlje i inostranstva.

Posetioci Prolećnog ukus festa moći će da probaju razne arome i da uživaju u degustacijama sireva, suhomesnatih proizvoda ali i alkoholnih pića i domaćih sokova, zatim pršute, kobasica, čvaraka… Naravno, tu su i domaći kolači i džemovi.

Među favoritima Ukus festa je i polutvrdi Kupreški sir, proizvođača „Kupres milcha“ iz BiH koji je prošle godine u Beogradu proglašen za najbolji sir na Balkanu u svojoj kategoriji, a prvo mesto osvojio je i na prošlogodišnjem Novosadskom sajmu.28

Posetioci će moći po prvi put da probaju i sladoled od sira sa raznim aromama, kačamak sa srpskom mocarelom, koji će se posetiocima festivala besplatno posluživati.

Ne treba izostaviti domaći ajvar, ljutenice, paprike sa sirom, ljute začine, ali i stara zaboravljena jela. Verovatno će veću pažnju da izazove čokoladna fontana.

Prolećni ukus Fest biće otvoren oba dana od 10.00 do 20.00. Drugog dana festivala, u nedelju 1. aprila od 17.00, biće proglašeni najbolji proizvođači u različitim kategorijama hrane i pića.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories