Lovefest 2018 – Vrnjačka Banja

903
Lovefest 2018

Lovefest 2018 je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine. Od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički festival. Danas je najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji.

Početkom 2012. godine festival je dobio priznanje Ministarstva za omladinu i sport za najveći omladinski festival u zemlji. Godinu dana kasnije prvi put je nominovan za najbolji evropski festival.

Najveći festival ljubavi u zemlji ovog leta svoj jedanaesti rođendan proslaviće uz nastupe nekih od najpoznatijih svetskih zvezda. Heineken Lovefest ove godine svoj koncept predstavlja pod sloganom +1. Slogan simbolično označava dodatni festivalski dan, kao i još jednu binu na festivalu. Festival će ove godine biti održan od 2. do 5. avgusta u Vrnjačkoj Banji, a posetioci će u muzici moći da uživaju na čak pet muzičkih bina.

Lista izvođača – Lovefest 2018

Ovogodišnja lista izvođača na Heineken Lovefestu, je duža nego ikada. Na njoj su se našla neka od najvećih svetskih imena elektronske muzike. Čuveni Jamie Jones i Seth Troxler premijerno će nastupiti na Lovefestu, dok se ove godine na Fire Stage vraća veliki Papa Sven, Dubfire, Loco Dice kao i dvojac Pan-Pot, koji će ostati upamćeni po rekordnoj posećenosti na svim Lovefest događajima. Osim njih na Fire Stage stižu i Ilario Alicante, Nicole Moudaber, Mind Against, Marcel Dettman, Secret Cinema, Jackmaster kao i miljenik beogradskih klabera Stephan Bodzin.

Lovefest 2018

Za ljubitelje vinila ove godine stižu imena među kojima su berlinski mag Levon Vincent, Glenn Underground, Prosumer, Robert Bergman, Optimo, Gerd Janson, Dan Shake, a ponovo nam dolazi i čuveni Marcellus Pittman. Ove godine Detroit ulazi na velika vrata i to na novoj festivalskoj bini. Slušaćemo Kenny Larkina i Derick May-a. Osim njih nastupiće i Len Faki, Blawan, Matrixxman, kao i Davide Squillace, koji će imati b2b set zajedno sa italijanskim di-džejem Butchom. Tokom četiri dana na svim muzičkim binama nastupiće i veliki broj domaćih izvođača. Među njima su Marko Milosavljević, Dejan Milićević, Lea Dobričić, Vlada Janjić, Ilija Đoković, DJ Mene, Beyond House ekipa, dok nam iz Hrvatske stižu Pytzek, Mislav, Jan Kinčl i Matija Duić.

Vreme održavanja: Od 02. avgusta do 05. avgusta 2018.

Mesto: Vrnjačka Banja , Park „Jezero“

Tip festivala: Muzički

Website : lovefest.rs