Drinska regata 2018

Related Articles

Drinska regata, jedna od najvećih i najposećenijih turističkih manifestacija, ove godine obeležava 25 godina. Već sada počinju pripreme za ovaj spektakl na lepotici Drini koji će ove jubilarne godine biti održan od 18.-22.jula.

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koju  u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S. T. C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta.

Drinska regata 2018

Drinska regata 2018

Regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Ovaj hepening na reci Drini, tokom manifestacije, različitim sadržajima privuče desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Drinska regata


Drinska regata je svojevrstan karneval na vodi koji se preko dve decenije u julu organizuje u Bajinoj Bašti. Sadržajno i po broju posetilaca je među najznačajnijim turističkim manifestacijama u Srbiji a vremenom je pored dešavanja na vodi gostima Bajine Bašte omogućeno da pet dana uživaju u brojnim koncertima, trubačkim takmičenjima, pripremanju riblje čorbe, akrobatskim skokovima sa mosta, sajmu suvenira i domaće radinosti.

 

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories