Destination U – Koja je vaša idealna turistička destinacija?

Related Articles

Destination U je kreiran od strane kompanije Realeyes, koja se bavi kodiranjem crta lica (facial coding) i analiziranjem pokreta i ponašanja ljudi usled delovanja različitih emocija, a ovo je prvi put u istoriji da se takva tehnologija upotrebljava u turizmu.

Jedan od najvećih svetskih turoperatora, nemačka agencija TUI, predstavila je potpuno novu tehnologiju uz pomoć koje će njenim putnicima biti olakšan izbor idealne destinacije za odmor.

Destination U

Trenutno se u fazi testiranja nalazi prototip fotelje za koju se planira da zauzme mesto u gotovo svakoj poslovnici agencije TUI, na sajamskim štandovima, promocijama i drugim velikim događajima.

Menažment agencije očekuje da će, pored zabave za klijente, nova tehnologija doneti i značajnu količinu informacija koje se mogu iskoristiti u kreiranju turističke ponude i personalizaciji aranžmana za sve veći broj različitih ciljnih grupa. Ako sve bude teklo po planu, personalizacija aranžmana će ići toliko daleko da će, u nekom trenutnku, destinacija birati klijenta, a ne obrnuto, kako je trenutno slučaj.

PROČITAJTE: PRVI PLUTAJUĆI GRAD NA SVETU

Kako funcioniše Destination U?

Nova tehnologija se bazira na veštačkoj inteligenciji. Tačnije, bazira se na digitalnoj analizi crta lica, pokreta i mimike. A sve u cilju kreiranja jedinstvenih algoritama koji se koriste za odabir savršene destinacije. Tehnologija je dobila ime Destination U.

Sve što je potrebno je da klijent sedne u fotelju koja ima oblik logoa kompanije TUI. Posmatra slike koje se prikazuju na ekranu ispred njega. Dok klijent sedi u udobnoj fotelji i nesvesno reaguje na emitovani sadržaj, kamere prate i registruju pokrete mišića njegovog lica. Potom kreiraju jedinstveni algoritam koji se automatski upoređuje sa algoritmima koji oslikavaju karakteristike različitih tipova turitičkih destinacija.

Projekat Destination U stimuliše ljude da intuitivno istražuju različite putne mogućnosti. Te da razmotre opcije koje im inače ne bi pale na pamet.

Inače, tehnologiju Realeyes već 10 godina razvija tim na univerzitetu Oksford, koji se bavi tehnikama merenja emocionalne inteligencije. U ovoj tehnologiji leži veliki potencijal, budući da čovek 90% svojih odluka donese podsvesno, a ne aktivno razmišljajući.

More on this topic

Comments

Advertismentspot_img

Popular stories