Crofnas – U Beograd donose sve krofne sveta!

1827
Crofnas

Crofnas – Krofne sveta? Šta se dogodi kada se dva para sestara dogovore da pokrenu posao zajedno i donesu sve krofne sveta? Nastane slatko glazirano čudo u koje se zaljubite već na prvi pogled, dok sa prvim zalogajem, za svakog sladokusca, nastaje prava ljubav.

Ako ste zakleti sladokusac koji je u stalnoj potrazi za novim ukusima, jednostavno morate probati “Crofnas” krofne. One su posebne i drugačije od bilo čega što se može naći kod nas. Njihovo testo je jedinstveno, mekano, vazdušasto, rastresito, i topi se u ustima. Pored toga, ove krofne se umaču u originalne glazure, pravljene specijalno za njih, a zatim pune sjajnim kremovima. Zbog toga su “Crofnas”, bez preterivanja, najukusnije krofne na ovim prostorima.

Crofnas

Dva para sestara ili četiri devojke Nina i Irena Zukanović i njihove drugarice Petra i Tara Lazarević, čine četverac koji je osnovao brend „Crofnas“. Njihova uža specijalnost – proizvodnja i distribucija prvih i jedinih premijum poslastičarskih krofni u Srbiji. Kažemo krofni jer za ovakav desert u 30 ukusa još nije smišljeno bolje ime. Inspiracija za to su originalne verzije ove poslastice iz celog sveta. Osim toga, u svom poslovanju one se zalažu za rast domaće proizvodnje, žensko preduzetništvo I humanitarni rad u vidu doniranja narodnim kuhinjama I institucijama za socijalno I zdravstveno ugrožene osobe svih starosnih dobi.

Koje sve vrste krofni možete pronaći u Crofnas ponudi?

Krofne koje se mogu naći u Crofnas zapravo su pekarske krofne koje se bitno razlikuju od poslastičarskih krofni koje ovaj brend proizvodi. Prvenstveno, za proizvodnju se koristi brašno potpuno različitog kvaliteta. Kada kupujete brašno, čak i kod istog brenda, ono nije uvek iste mekoće, debljine… To znači da svaka krofna može da bude različita, da upija više ili manje ulja sto direktno utiče na ukus krofne. Devojke iz „Crofnas“ su došle do brašna koje je razvijeno baš za ovaj tip proizvoda. Pored njih, takvo brašno koristi još samo jedna kompanija na svetu koja se takođe bavi krofnama. Do tog brašna nije lako doći i utrošile su puno vremena. Takođe, išle na obuku kod proizvođača i naučile kako se prave najbolje poslastičarske krofne kakve njihove mušterije jedino zaslužuju.

Crofnas

Takođe, jedinstvene su i po tome što koriste prečišćeno biljno ulje sa 0% transmasti i njihovo testo takođe ima 0% transmasti. Zato njihove krofne nisu tako “teške”, pa im žene obično kažu kako se osećaju lagodno, da ih lako svare i da testo nije užeglo. Ujedno, jedini su brend koji koristi posebne glazure razvijene za krofne. To je razlika između pekarske i poslastičarske krofne.

Zanimljivosti o krofnama

Krofne se mogu razvrstati kako po kategorijama, kao što su na primer pekarske ili poslastičarske krofne, zatim po regionima, pa i po zemljama iz kojih potiču. Zanimljivo je znati da su čurosi vrsta latinoameričke krofne, a i Kinezi imaju svoju krofnu koja je sličnog izgleda.

Svaki region pa i svaka država ima svoju krofnu koja je specifična kako po testu, tako po obliku i raznim ukusima. Krofna je jedna od najstarijih poslastica na svetu. Krofne su se jele jos u Starom Rimu i Antičkoj Grčkoj. Takođe ona nije specifična samo za Evropu pošto su je i Arapi jeli od davnina. Za Evropu je specifična punjena krofna koja se još naziva i Berliner. Ring krofna ili krofna sa rupom specifična za Ameriku. Naime, Holandski imigranti su krofnu doneli u Ameriku. Tada su počeli da dodaju više jaja u testo i ono im je često ostajalo nedopečeno. Kako bi rešili taj problem oni su probušili rupu u sredini. I tako je nastala čuvena americka ring krofna. Tokom velikih ekonomskih kriza u Americi veličina rupe se menjala. Što je ekonomija bila slabija to je rupa bila veća.

Crofnas

Kada su Crofnas krofne u pitanju, obavezno mora da se proba cheesecake marakuja krofna, sa pravim New York style cheesecake punjenjem i marakuja glazurom. Onda je tu triple karamela kojom se oduševe čak i ljudi koji ne vole karamelu. Takođe, crème brule krofna je obavezna. Iz Gurme linije, krofna umočena u belu čokoladu, punjena komadićima prave kruške, posuta kandiranim đumbirom i cimetom, nešto je što apsolutno morate isprobati. Posebno se ističe još britanika inspirisana banoffee cake-om, pa je tako punjena banana kremom, umočena u karamel glazuru i posuta krančom.

Gde možete pronaći Crofnas?

Po ponudi ketering usluga za sve vrste proslava Crofnas je već dobro poznat. Za takve prilike izlazi se u sustret klijentima i njihovim specijalnim zahtevima. Oni nekada već imaju određene želje, a neretko prepuste da im tim Crofnas osmisli dizajn. Za takve prilike izrazito su popularne Crofnas torte, napravljene od slaganih krofni, a svaka uvek izgleda drugačije zahvaljujući obostranoj kreativnosti.

Crofnas

Crofnas se mogu naći u određenim Aroma marketima pretežno u gradu, na Vračaru, Senjaku i Dedinju. Zatim u Cineplexx bioskopima u Beogradu, mnogobrojnim kafićima i igraonicama. Oni sarađuju i sa drugim brendovima, kao na primer Yo Mama Frozen Yogurt. Takođe, neke ukuse rade ekskluzivno za kultna imena, poput restorana MaderaKlub književnika i hotela Radisson Blu BelgradeCrofnas su prvenstveno počeli kao proizvodnja i veleprodaja, jer imaju visoko kvalitetne krofne, a obzirom da im je rok svežine pet dana, pogodne su za široku mrežu maloprodajnih objekata. Te tako dobro zapamtite gde ih sve možete pronaći, što će svakako biti u vašoj neposrednoj blizini.

Photos: Crofnas