Bean fest

Bean fest je svojevrsna kulinarska olimpijada na kojoj se ukrštaju iskustva različitih kuhinja višenacionalne Vojvodine, savremena postignuća u kulturi ishrane, kao i maštovitost u pripremanju i aranžiranju hrane.

Manifestacija po stepenu organizovanja i sadržajnosti, kao i po broju učesnika koje okuplja iz gotovo čitavog sveta prevazilazi sve slične u Srbiji, a i šire.

Bean fest
Bean fest

Osim toga, manifestaciju krasi „Salašarska pijaca“ sa tradicionalnim umetninama, izložbom vina, cveća, „Slatkom ulicom“…

Tu su i najmaštovitije „Ravničarske igre“, od bacanja sa ramena… ne kamena, dakako, već bicikla ili akumulatora…, navlačenja konopca, brzog jedenja pasulja…, do najnovijih igara „panonski mornari“ i „vojvođanski kenguri“.

Manifestacija je prožeta ekološkim temama i motivima, jer je jedan od osnovnih ciljeva organizatora promocija ekologije, odnosno podizanje svesti o značaju zaštite i očuvanja prirodne sredine.

Bean fest
Bean fest

Bean fest

Bean fest se održava na daleko poznatom čenejskom Salašu 137, nadomak Novog Sada.

Posetioci su iz godine u godinu oduševljeni organizacijom u kojoj sve teče nenametljivo, jednostavno i bez zastoja, a posebno prostorom i prisnošću kojim odiše kultni Salaš 137.

Svake godine, u septembru mesecu, u rustičnom ambijentu po mnogo čemu jedinstvenog Salaša 137, na Čeneju, u organizaciji Ekocentra “Vodomar 05” i Salaša 137, održava se Pasuljijada (BEAN festival – Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja) koja okuplja ljubitelje pasulja i drugih specijaliteta našeg podneblja, ljude dobre volje sa raznih strana Srbije, ali i van njenih granica.

Bean fest
Bean fest

Prva “Pasuljijada” je održana u Temerinu ispred jedne kafane u društvu pet prijatelja, bez velike ambicije u budućnosti. I danas, ambicije organizatora nemaju komercijalni predznak, već je, kao i na početku imperativ, odmeravanje sposobnosti u smislu ko će skuvati bolji pasulj.

Bean fest
Bean fest

Budućnost Bean Festa je sjajna i dugovečna, jer Salaš 137 se pokazao kao pouzdan partner, brojni prijatelji festivala su se odazvali pozivu i podržali je svojski i od srca, kako to samo prijatelji umeju, a gosti podigli atmosferu do usijanosti svojim dobrim vibracijama.

Ovo je bila manifestacija po meri svakoga i uzor na koji treba da se ugledaju manifestacije sličnog tipa.

Bean fest
Bean fest

Salaš 137

Salaš 137 na Čeneju je jedinstveno mesto nadomak Novog Sada. Uživaćete u domaćoj hrani i piću uz autentični ambijent salaša i lokalnu muziku vojvođanske ravnice.

Salaš 137 je prepoznatljiv i već godinama afirmisan po ovako koncipiranom načinu svoje kuhinje i društvenog života.

Smeštajni kapacitet se sastoji od 13 hotelskih soba uređenih u Alt Deutsche stilu. U okviru salaša na raspolaganju su Vam i brojni drugi sadržaji i usluge.

Related Stories

Najnoviji članci

Alpbah – božanstveno tirolsko selo

Alpbah je savršeni primer božanstvenog tirolskog sela. Leti je mesto predivno za planinarenje, a...

Porodično letovanje – Priprema automobila i sve što treba...

Porodično letovanje zvuči divno, ali ako na njega putujete kolima, put do njega može...

Stavros – Vazdušna banja Grčke

Stavros još jedno u nizu popularnih grčkih letovališta i idealan je za one koji...

Ostrva Grčke koja će vas oduševiti svojom lepotom

Ostrva Grčke koja će vas oduševiti svojom lepotom - Stiže leto i misli većine...

Najpopularnije vinske ture u Crnoj Gori

Najpopularnije vinske ture u Crnoj Gori - Sa prepoznatljivim sortama grožđa, sve više kvalitetnih...

Na šta obratiti pažnju kada tražite smeštaj sa decom

Putovanja sa decom su često zahtevna, jer destinaciju, smeštaj i aktivnosti treba da prilagodite...

Popularne kategorije